Carnival Corp: ”kumulativa avancerade bokningar är framför ett mycket starkt 2019”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 25, 2021
  • Carnival Corp säger att dess kryssningar som var verksamma under skattemässiga tredje kvartalet var positiva.
  • Kryssningsoperatörens nettoförlust ökade sekventiellt till 2,8 miljarder dollar.
  • Aktierna i det Miami-huvudkontoret stängde cirka 3,0% under fredagen.

Carnival Corp (NYSE: CCL) sa på fredagen att sina kryssningar som opererade under tredje kvartalet var kassaflöde positiva. Aktierna i bolaget stängde cirka 3,0% i förtroende för att momentum kommer att upprätthålla under de kommande månaderna.

Nettoförlusten ökade sekventiellt till 2,8 miljarder dollar

Carnival redovisade 2,8 miljarder dollar i nettoförlust för tredje kvartalet jämfört med förra året sedan 2,9 miljarder dollar. I följd förlorade den dock mer pengar än andra kvartalets 2,1 miljarder dollar. Carnival ligger fortfarande kraftigt efter siffrorna för 2019 när det redovisade 1,8 miljarder dollar i nettoresultat för tredje kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På en justerad basis förlorade kryssningsoperatören 2,0 miljarder dollar – en ökning från förra årets 1,7 miljarder dollar. Carnival avslöjade inte vad det förlorade under tredje kvartalet per aktie.

Uppdateringen för tredje kvartalet kommer bara en dag efter att Carnival sa att över 50% av sin kryssningskapacitet sannolikt kommer att fungera i slutet av oktober.

Den månatliga kassaförbränningen var lägre än väntat

På baksidan stod Carnivals månatliga kontantförbränning på 510 miljoner dollar i genomsnitt under det tredje kvartalet, vilket var bättre än vad det hade guidat för tidigare, eftersom resorna under tredje kvartalet var positiva för kassaflödet.

Företaget med huvudkontor i Miami sa att rädsla relaterad till deltavarianten skadade bokningsvolymerna under det senaste kvartalet som kom lägre än andra kvartalet. Det var dock fortfarande starkare än nivåerna som noterades under första kvartalet.

Tvärtom, kumulativa avancerade bokningar för andra halvåret 2022 ligger före ett mycket starkt 2019, säger företaget i sitt pressmeddelande.

VD Arnold Donalds kommentarer

I en kommentar om den finansiella uppdateringen sa VD Arnold Donald:

Carnival Cruise Line återupptog sin verksamhet i juli och erbjöd seglingar i Karibien och Alaska något jämförbara med tidigare år och uppnådde 20% högre intäkter per PCD än toppnivåerna 2019, trots krediter ombord från inställda kryssningar. Även med det ovanligt korta bokningsfönstret och kapacitetsbegränsningarna uppnådde varumärket en beläggning på cirka 70%, vilket talar för den starka underliggande efterfrågan på vår kärnprodukt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust