Prediksion för Ethereum för oktober 2021. Köp eller sälj?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en finansanalytiker på Invezz som täcker marknaden för aktier, kryptovaluta och fiatvaluta. Han är en erfaren analytiker… Läs mer.
on okt 4, 2021
  • Ethereums prisstopp stannade under helgen.
  • Vi förklarar några av de största riskerna på marknaden.
  • Vi identifierar de viktigaste nivåerna att titta på i oktober 2021.

Ethereum (ETH/USD)-priset låg inom ett snävt område under helgen när investerare väntade på nästa katalysator. Kryptovalutan handlas till 3 333 dollar, vilket är något under helgens höjdpunkt på 3 485 dollar.

Rallystopp i Ethereum-återhämtning

Ethereum är ett blockchain-projekt som har vuxit till att bli det mest inflytelserika globalt. Nätverket används för att bygga andra blockchain-produkter som bland annat stablecoins, kryptovalutor, non-fungible tokens (NFT), decentraliserade finansprodukter (DeFi) och spel. Idag är det ansvarigt för mer än 87% av de flesta av de största blockchain-projekten i världen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ethereum har använts i stor utsträckning i DeFi-industrin. Data som sammanställts av DeFi Llama visar att plattformen har mer än 245 DeFi-plattformar som har ett sammanlagt totalt värde låst (TVL) på mer än 134 miljarder dollar. Den andra kedjan är Binance, som har 110 produkter och en TVL på mer än 16,47 miljarder dollar. De andra ledande kedjorna som Solana och Avalanche är betydligt mindre än Ethereum.

Ethereum har gjort allt detta trots sina begränsningar. Dess främsta begränsningar är att den är relativt långsammare än andra blockchain-projekt eftersom den använder proof-of-work (PoW)-teknologi. Det är också ett överbelastat nätverk, vilket gör det betydligt dyrare än andra nätverk. Ändå var den största fördelen att den var bland de första plattformarna som erbjöd dessa tjänster.

Det kommer att finnas flera viktiga katalysatorer för Ethereum-priset i oktober. För det första beror dess rörelse på prestandan för Bitcoin, den största kryptovalutan i världen. De två har ett nära samband.

För det andra kommer priset att reagera på riskerna på marknaden. Några av de största riskerna som förväntas är det amerikanska skuldtaket och Evergrande-frågan. Slutligen kommer Ethereum-priset att reagera på mainnet-uppgraderingen som kommer att äga rum den sista veckan i månaden.

Prediksion av Ethereum

Ethereum Price

Fyrtimmarsdiagrammet visar att ETH-priset fann ett starkt motstånd på 3 486 dollar under helgen. Priset är något över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde. Det är också längs 50% Fibonacci retracement-nivån.

Därför, medan en dubbel-topp vanligtvis är ett baisseartat tecken, finns det en möjlighet att myntet kommer att återuppta den hausseartade trenden. Om detta händer är nästa nyckelmotståndsnivå att titta på i oktober $4000, vilket är nästa viktiga motståndsnivå.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com
9.3/10