Förklarade här varför LG Electronics betalar 1,9 miljarder dollar till General Motors

By: Ruchi Gupta
on okt 12, 2021
  • De vanliga Bolt EV har fått biltillverkaren att återkalla alla sina elfordon sedan 2016.
  • Att fixa bilarna, inklusive komplett byte av vissa batterier, kommer att kosta cirka 2 miljarder dollar.
  • Båda företagen bygger batterianläggningar via ett joint venture

LG Electronics (KRX: 066570) kommer att ersätta General Motors (NYSE: GM) nästan 1,9 miljarder dollar eller så. Denna ersättning gäller för fixering och återkallelse av Bolt EV: erna gjorda av Chevrolet på grund av brandrisken som orsakas av felaktiga batteripaket. Biltillverkaren kommer att vinna stort på grund av denna uppgörelse.

Företaget hade redan missat Wall Street-förutsägelser för det andra kvartalet eftersom det hade avsatt några pengar kopplade till förväntade återkallelsekostnader. Enligt avtalet mellan de två företagen kommer dock General Motors att reglera en beräknad återhämtning på 1,9 miljarder dollar under det tredje kvartalet.

Avtalets egenskaper

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna betalning kommer att kompensera en del av de 2 miljarder dollar som är kopplade till återkallelserna. Biltillverkaren hade tidigare klargjort att det skulle söka ersättning från det sydkoreanska företaget.

Den totala kostnaden LG kommer att behöva betala kommer att baseras på hur många bilar som måste rättas till. Enligt Reuters sa LG-företag att de förväntade sig en total återkallelsekostnad på cirka 1,2 miljarder dollar. Företaget svarade dock inte på kommentarer direkt efter att det meddelat detta.

Tillverkningsproblemen hände på LG:s Battery Solution-platser i Michigan och Sydkorea. Dessa sällsynta tillverkningsfel inkluderade en vikta separator och en sönderdelad anodflik som kan hjälpa till att göra battericellen mer utsatt för brandrisk när den är närvarande samtidigt.

Högre ledning

General Motors VD för global leveranskedja och inköp, Shilpan Amin, sa att LG Electronics är både en respekterad och värderad GM-leverantör. Han fortsatte att säga att de var glada över att nå ett sådant avtal med sina betrodda partners. Dessutom sade Amin att deras tillverknings- och teknikavdelningar fortsätter att arbeta nära tillsammans för att producera nya batterimoduler snabbare. Han sa att de förväntar sig att börja reparera de defekta bilarna den här månaden.

General Motors hävdar att felbatterierna har fått tretton av dess elbilar att fatta eld. Denna uppgörelse kommer precis när båda företagen vill inrätta ett par batterianläggningar i USA via ett joint venture som heter Ultium Cells LLC.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money