Litecoin överstiger Ethereums adressaktivitet för tredje gången 2021

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 14, 2021
  • Enligt Santiment har Litecoin cirka 600 000 aktiva adresser dagligen.
  • Denna adressaktivitet är anmärkningsvärd eftersom LTC inte stöds av DeFi och NFT som ETH.
  • Trots den ökade adressaktiviteten har LTC:s pris inte noterat några väsentliga vinster.

Litecoin (LTC/USD), den 15:e största kryptovalutan efter börsvärde, har störtat Ethereum (ETH/USD) när det gäller antalet aktiva adresser. Santiment, ett ledande analysföretag, avslöjade denna nyhet genom en tweet tidigare idag och noterade att detta är tredje gången LTC vänder ETH-adressaktivitet 2021.

Santiment avslöjade vidare att cirka 600 000 människor använder LTC dagligen. Företaget påpekar att detta är en anmärkningsvärd prestation för ett UTXO-mynt eftersom det, till skillnad från Ethereum, inte har stöd av decentraliserade finans- (DeFi) och non-fungible token (NFT)-utrymmen, som har blomstrat i år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Per Santiment, dess UTXO-mätvärde räknar antalet adresser som tar emot krypto. I LTC: s fall är numret mycket nära antalet aktiva adresser. Jämförde LTC med Bitcoin (BTC), ett annat UTXO-mynt, fann Santiment att mätvärdena är korrekta, så mycket som LTC:s adressaktivitet inte kommer i närheten av BTC:s.

Bortsett från ett ökande antal användare som har utvecklat ett intresse för LTC, är faktorerna bakom myntets växande adressaktivitet okända.

LTC: s pris stämmer inte med adressaktiviteten

Trots antalet aktiva LTC-adresser som överstiger 575 000 speglar myntets prisåtgärd inte en sådan milstolpe. I skrivande stund byter LTC ägare till $174,37 efter att ha fått 2,21% under de senaste 24 timmarna.

Detta pris representerar också en nedgång på 3,02% under de senaste sju dagarna, vilket visar att myntet har handlats i sidled. Till skillnad från andra ledande krypteringar, som går mer än någonsin, är LTC fortfarande 57,58% lägre än den 10 maj ATH på $412,96.

Denna nyhet kommer efter att LTC tagit rubriker under den senaste månaden efter ett falskt tillkännagivande om ett partnerskap med Walmart. Publikationen gjorde rundor online, även Charlie Lee, VD för Litecoin Foundation, twittrade om partnerskapet.

Som ett resultat av tillkännagivandet steg LTC så högt som $233,06. Emellertid utfärdade Walmart ett uttalande om att meddelandet inte var äkta. När han insåg att nyheten var falsk tog Lee också tweet. Följaktligen sjönk LTC till $171,38 samma dag.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money