Polkadots parachain-lansering kommer, får DOT priset att stiga

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 14, 2021
  • Efter år av utveckling meddelade Polkadot att den äntligen är redo att lansera sina parachains.
  • Parachains kommer att vara ytterligare kedjor som kommer att gå längs huvudkedjan.
  • Efter tillkännagivandet av den första efter år av utveckling med lanseringen.

Igår, den 13 oktober, meddelade äntligen Polkadot (DOT/USD) att den är redo att börja lansera sina fallskärmar – något som alla i samhället och ekosystemet har väntat på ganska länge nu. Projektets fallskärmar är i huvudsak sidkedjor som kommer att fungera längs huvudkedjan.

Fram till nu var det enda exemplet på hur de ser ut och hur de fungerar tillgängligt på Kusama – Polkadots nätverk som används för testning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt projektets team är detta resultatet av fem långa års arbete, men nätverket är äntligen redo att stödja fallskärmar och börja utveckla projektets arkitektur till sin multi-chain-version.

De tillkännagivna fallskärmarna kommer att fungera som den sista delen av projektets kärnteknik, som presenterades i sin vitbok för länge sedan. Med andra ord, med lanseringen kommer Polkadot att gå in i slutskedet av sin egen multi-launch-process.

Detaljer om fallskärmslanseringar

Mellan början av juni och nu fanns det 11 fallskärmsautomater på Kusama, med 12 live fallskärmar som för närvarande är verksamma i projektets utvecklingsnätverk. Under hela den tiden noterade projektet inga viktiga problem på nätverket, vilket också är mycket uppmuntrande för prestanda för fallskärmar på mainnet.

Projekt som är intresserade av att bygga på Polkadots nätverk kommer nu att kunna genomföra en crowdfund, där nätverkets inhemska tokens, DOT och KSM, är insatta i auktionen. Projektet kan till och med besluta att släppa sina egna kryptovalutor och få dem att fungera som incitament för att samla in pengar.

Meddelandet betonade att det kommer att bli 11 fallskärmsauktioner, varav den första kommer den 11 november. Från och med den tiden kommer det att finnas en auktion per vecka, medan den andra omgången av sex börjar den 23 december. Från den tiden kommer det att finnas en auktion varannan vecka.

Slutligen, efter tillkännagivandet, sköt DOT-priset i höjden, fick 17% på 24 timmar och nådde 41,39 dollar. KSM själv såg en betydande prisuppgång, steg med 13% under samma period och nådde $368.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust