Jack Dorsey säger att Square kan bygga gruvdrift med öppen källkod

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 16, 2021
  • Square's CEO Jack Dorsey har sagt att företaget kan lansera ett Bitcoin-gruvsystem.
  • Enligt Dorsey kommer systemet att vara öppen källkod och baserat på anpassat kisel.
  • Dorsey försöker decentralisera Bitcoin-gruvdrift med hjälp av detta system.

Square, en betalningsplattform, kan utveckla ett Bitcoin (BTC/USD) gruvsystem som riktar sig till den genomsnittliga investeraren. Enligt Square’s VD, Jack Dorsey, kommer det nya systemet att hjälpa till att decentralisera Bitcoin-gruvsystemet globalt.

Square är redan i färd med att skapa en Bitcoin hårdvaruplånbok. Dorsey, som också är en Bitcoin-maximalist, har gått i spetsen för flera utvecklingar när det gäller Bitcoin.

Decentralisering av gruvprocessen

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en Twitter-tråd beskriver Dorsey hur detta gruvsystem kommer att fungera om det startas och varför systemet är nödvändigt. När det gäller funktionalitet kommer systemet att vara öppen källkod och använda ”anpassat kisel”, som är speciellt skapade ASIC.

Dorsey har varit en stor förespråkare för att främja decentralisering i kryptorummet. Gruvsystemet kommer att utvecklas genom samarbete med utvecklarna och samhället. Detta är samma modell som används för att utveckla Bitcoin hårdvaruplånbok.

När det gäller orsakerna till att utveckla ett sådant system uppgav Dorsey att det kan öka Bitcoin-nätverkets säkerhet över tid. Bitcoin-gruvdrift har lämnats åt spelare med tillgång till resurser på grund av den höga mängden hashkraft som behövs för att göra några större avkastningar.

Dorsey hävdar också att Bitcoin-gruvdrift inte behövde vara energikrävande. Efter att Kina förbjöd gruvdrift har skadan av Bitcoin-gruvdrift på miljön minskat när gruvarbetare går mot miljövänliga energikällor. USA är för närvarande det ledande gruvnavet och dess breda tillgång till förnybara energikällor som sol och vind är goda nyheter för miljövänlig gruvdrift.

Dorsey har också uttalat att gruvverksamhet inte är tillgänglig för en genomsnittlig person. ”Det finns inte tillräckligt med incitament för individer att övervinna komplexiteten i att driva en gruvarbetare för sig själva. Vilka är de största hindren för människor som driver gruvarbetare? ” Sa Dorsey i tråden.

Square har också påbörjat undersökningar av Bitcoin-gruvsystemet. Teamet som kommer att delta i projektets forskning inkluderar Jesse Dorogusker. I sitt uttalande uppgav Dorogusker att teamet kommer att starta undersökningarna genom att,

Prototyper mer effektivt kisel, haschalgoritmer och kraftarkitekturer.

Jack Dorsey som en stor bitcoinsupporter

Dorsey, som också är Twitters VD, har varit en av de mest inflytelserika Bitcoin-supportrarna. Under en dialog med Elon Musk i juli antydde Dorsey att Bitcoin skulle kunna ”skapa världsfred.” Han har också tidigare uttalat att Bitcoin är ett av hans livs största projekt.

För att stödja Bitcoin har Dorsey förbättrat nätverkets infrastruktur med hjälp av företaget Square-betalningar. Han har också använt Twitter för att marknadsföra Bitcoin. Förra månaden lanserade han Bitcoin-tippningsfunktionen på sociala medier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust