Hedera Hashgraph lägger till USDC medan hon tittar på DeFi

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali är en nyhetsreporter på Invezz som täcker kryptovalutamarknaderna och blockchain-industrin. Han har åtta års erfarenhet av att skriva… Läs mer.
on okt 18, 2021
  • Circles dollarstödda stablecoin, USDC, har precis lagts till i Hedera Hashgraphs nätverk.
  • Hedera har därmed blivit det sjätte nätverket som adopterar stablecoin.
  • Hedera, å andra sidan, tror att USDC är det bästa tillgängliga sättet för den att komma in i DeFi-sektorn.

Hedera Hashgraph meddelade just att det har lagt till USD Coin (USDC/USD) i sitt nätverk. Det dollarstödda stablecoin är av stor betydelse för nätverket, som säger att det ser det som en viktig byggsten för DeFi och betalningsanvändningsfall i kryptoekonomin.

Hashgraph är ett välkänt alternativ till blockchains, som använder direkta acykliska grafer för tidssekvenseringstransaktioner utan att behöva bygga dem i block. Eftersom det för närvarande letar efter en möjlighet att expandera mer till decentraliserad finansiering, är dess antagande av USDC ingen slump.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

HBAR-stiftelsens VD, Shayne Higdon, uppgav att alla kan handla värde med USDC på Hedera nu och göra det med betydande fördelar jämfört med andra kedjor. Några av dessa fördelar inkluderar saker som hög prestanda, hållbar energieffektivitet och låg latens.

Dessutom kommer många av de Hedera-baserade projekten också att dra nytta av tillägget av USDC, till exempel NFT marketplace Third Act, MyHbarWallet och Hex Trust, en kryptoförvaringsinstitut som riktar sig till institutioner.

Faktum är att HBAR Foundation nyligen har avsatt 2,5 miljarder dollar i Hederas infödda mynt för att hjälpa DeFi-utveckling genom bidrag.

Circle ser också stor potential i att gå med i Hedera

Bortsett från allt som redan nämnts kan myntet också vitalisera de företagsspelare som driver Hashgraphs noder, varav många är stora företag, till exempel Google, Deutsche Telekom, Boeing, IBM och andra. Higdon tror till och med att det kan stärka användningsfall som till exempel ledningsbaserade plattformar för leveranskedjor och värdepapperisering.

Circle, skaparen av USDC, lockades också ganska av tanken på att gå in i Hederas nätverk tack vare företagets prestationer och möjligheten att få sitt mynt använt i godkända inställningar. Naturligtvis är Circle redan något van vid DeFi och dess potential, liksom NFT-sektorn.

Dess produktchef, Joao Reginatto, sa att företaget beslutade att prioritera Hedera tidigare i år, eftersom det ansåg att det har makt för mer företagsanvändning av USDC. Utöver det finns det många intressanta funktioner för att bygga ut fler företagsapplikationer. Och med detta tillägg är Hedera nu den sjätte blockchain som lägger till USDC.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com
9.3/10