MATIC prisförutsägelse som Polygon samarbetar med DraftKings

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 18, 2021
  • MATIC-priset ligger i ett relativt snävt intervall efter att Polygon samarbetat med DraftKings.
  • I affären kommer DraftKings att använda Polygons teknik för sin NFT-marknadsplats.
  • Polygons DeFi-ekosystem har mer än 4,5 miljarder dollar TVL.

Polygon (MATIC)-priset höll sig stadigt på måndagen även efter att utvecklarna tillkännagav en stor affär med DraftKings. MATIC-priset handlas till 1,4965 dollar, vilket är något under helgens topp på 1,6285 dollar.

Polygon och DraftKings partnerskap

Polygon är det största lager-2 blockchain-projektet i världen. MATIC, dess inhemska token, har ett börsvärde på mer än 10 miljarder dollar, vilket gör den till den 21: e största token i världen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Polygon hjälper utvecklare att optimera sina Ethereum-byggda applikationer. Det gör detta genom att lösa några av de största utmaningarna som Ethereum står inför, såsom långsam hastighet, skalbarhet och högre transaktionskostnader.

Hittills finns det hundratals projekt som har byggts med Polygons plattform. Några av de mest populära är Curve, Aave och SushiSwap. Totalt har alla dessa applikationer ett totalt värde låst (TVL) på mer än 4,5 miljarder dollar.

Å andra sidan är DraftKings ett av de största spelbolagen i världen. Det har ett totalt börsvärde på mer än 20 miljarder dollar och håller på att köpa Entain för cirka 22 miljarder dollar.

Nu samarbetar DraftKings och Polygon i ett bud som gör att den förra använder Polygons teknik. Just DraftKings kommer att använda Polygon för att driva sin Marketplace-tjänst. DraftKings kommer också att bli en validator av Polygons noder. Validerare är parter i ett nätverk med bevis på insats som får chansen att verifiera block. I ett uttalande sa DraftKings VD:

”Skalbarhet och hållbarhet är fortfarande bland de kritiska utmaningarna med blockchain-teknik, så när vi lägger grunden idag för visionen om DraftKings Marketplace i morgon är de stora insikterna och beprövade produkterna från Polygon kring skalbara lösningar ovärderliga.”

Tillkännagivandet är en viktig validering av Polygon och kan bidra till att höja MATIC-priset. För det första blir Polygon snabbt en ledande aktör inom NFT-branschen.

MATIC prisförutsägelse

MATIC price

Det dagliga diagrammet visar att MATIC-priset har varit i ett snävt intervall de senaste veckorna. Priset har kämpat med att flytta sig över nyckelmotståndsnivån på 1,7860 dollar. Det är också några poäng över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden.

Det är också något under 50% Fibonacci retracement-nivån. Därför är Polygonprisets övergripande neutralt vid denna tidpunkt. En hausseartad syn kommer bara att bekräftas om priset lyckas röra sig över motståndet till $1,7860.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust