Binance 17:e token burn tar bort över 1 miljon tokens från utbudet

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 19, 2021
  • Binance har meddelat sin 17:e burn som har tagit bort över 1 miljon BNB-tokens från cirkulationen.
  • Den 17:e burn är den mest värdefulla, med de brända mynten värderade till cirka 640 miljoner dollar.
  • Binances marknadsvärde har ökat betydligt efter denna bränning.

Binance Coin (BNB/USD) har varit på en stor hausseartig rally, med token gjort 20% vinster under den senaste veckan. Dessa vinster tillskrivs utvecklingen i Binances nätverk.

Binance har meddelat att mer än en miljon BNB-tokens har tagits ur cirkulation under denna token-bränning. Dessa mynt värderas till över en halv miljard dollar, vilket gör det till den mest värdefulla token-bränningen av Binance hittills. Det ökade värdet av förbränningen tillskrivs de ökade värdena för BNB.

Binances Token Burn

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Binance meddelade detta en miljon token bränna i ett inlägg på sin webbplats. Bränningsprocessen startade i oktober för fyra år sedan. I det senaste tillkännagivandet uppgav BNB att 1 335 888 BNB-tokens togs bort från cirkulation. Detta antal tokens motsvarar cirka 640 miljoner dollar vid bränningen.

Av det totala brända beloppet genomgick 1 318 049 BNB-tokens den faktiska förbränningen, medan de återstående 17 839 BNB-tokensna brändes genom Binances Pioneer Burn Program. Detta program står för BNB-tokens som har gått förlorade efter att ha skickats till döda adresser.

Under den 16:e token-bränningen brände Binance 1 296 728 BNB-tokens, medan 1 088 888 tokens brändes under den 15:e token-bränningen. Den 14:e bränningen var större när det gäller mynt, eftersom över 3 miljoner BNB-tokens togs bort från cirkulationen. Denna burn var dock liten i värde på grund av de låga priserna på BNB vid den tiden. Den 14:e bränningen tog bort cirka 600 miljoner dollar från cirkulationen.

Tokenförbränning har en positiv effekt på BNB

BNB: s börsvärde har ökat betydligt efter den senaste tokenbränningen. BNBs totala marknadsvärde är cirka 83 miljarder dollar, och det rankas som den tredje största kryptovalutan enligt denna mätvärde. De stigande BNB-priserna har också varit orsaken till det höga dollarvärdet för de brända BNB-tokens.

BNB utför kvartalsvisa burns som beskrivs i sin whitepaper. Nätverket planerar att köpa tillbaka och bränna BN-tokens tills utbudet halverats från 200 miljoner till 100 miljoner BNB. Data från CoinGecko visar att tillgången i cirkulation har minskat till 168 137 035 BNB-tokens.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money