Coinbase Pro tillkännager listan över ARPA, AUCTION och PERP

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 19, 2021
  • Coinbase Pro har meddelat tillägget av ARPA, AUCTION och PERP till kryptovalutor som stöds.
  • ARPA och AUCTION har ökat med 25% sedan tillkännagivandet.
  • PERP har dock misslyckats med att dra nytta av liknande vinster och har sjunkit under de senaste 24 timmarna.

Coinbase, en ledande kryptovaluta i USA, utökar fortfarande listan över kryptovalutor som användare kan handla på plattformen. Börsen har lagt till tre nya kryptovalutor på Coinbase Pro, vilket har orsakat en höjning av priserna.

Stora vinster efter notering

Ett tillkännagivande från börsen den 19 oktober uppgav att det skulle börja ge användare på plattformen tillgång till kryptokurvor som ARPA Chain (ARPA/USD), Bounce (AUCTION/USD) och Perpetual Protocol (PERP/USD).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Börsen uppgav att dessa tre nya noteringar skulle börja handla klockan 21.00 PT den 19 oktober, om tillräckligt med likviditet uppnås. De tre kryptovalutorna kommer att vara tillgängliga för inbytespar USD, EUR och USDT.

Efter denna notering genomgick ARPA och AUCTION en stor ’Coinbase-effekt’ som såg priserna stiga med cirka 25% under en 24-timmarsperiod. PERP svarade dock inte på noteringen, och det lyckades inte locka något nytt köparintresse från handlare.

Efter att noteringen offentliggjordes gjorde PERP en liten vinst men har sedan dess tappat cirka 5,6% i värde under de senaste 24 timmarna för att börja handla till $16,48 enligt CoinGecko. Altcoin är också 30,7% lägre än någonsin på 24,40 dollar som skapades den 30 augusti.

ARPA är den inbyggda token i ARPA Chain-nätverket. Nätverket erbjuder smarta kontrakt som erbjuder sekretess och underlättar transaktioner utanför kedjan. Innan Coinbase-tillkännagivandet hade ARPA redan gjort en vinst på 9%. Efter noteringen nådde altcoin en historisk topp på 0,186 dollar. Det har dock sjunkit något från dessa toppar till cirka 0,171 dollar.

AUCTION är den ursprungliga symbolen för Bounce, ett decentraliserat auktionsnätverk. Altcoin ökade också med cirka 23% på 24 timmar efter Coinbase-noteringen för att nå $40. Det har dock sjunkit något till cirka $38.

Coinbase-effekten

Nya listor på Coinbase genomgår vanligtvis betydande prisvinster. Men inte alla människor håller med om att ’Coinbase-effekten’ existerar. En rapport från Coin Metrics i juni förra året uppgav att effekterna av priserna efter notering på Coinbase Pro var överskattade.

Rapporten visade att nya noteringar på Coinbase inte hade några större vinster som har spekulerats. Resultaten visade att nya tokens som noteras på börsen bara ser en vinst på mellan 1% och 14% tio dagar före och tio dagar efter datumet för noteringen.

Vissa analytiker tror dock fortfarande att nya Coinbase-listor vanligtvis upplever stora prisvinster. Enligt Messari, ett populärt krypto-analysföretag, resulterar Coinbase-effekten i en vinst på cirka 90% inom fem dagar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust