Coinbase blir officiell sponsor för flera amerikanska basketföreningar

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 20, 2021
  • Coinbase har ingått en officiell sponsring med NBA, WNBA, NBA2KLeague och USA Basketball.
  • Detta är det första partnerskapet mellan NBA och ett kryptovaluta-företag.
  • Affären tillåter Coinbase att annonsera erbjudanden under tv-spel.

Kryptovalutor blir mer integrerade inom sportaktiviteter. Coinbase, en ledande amerikansk kryptovalutautbyte, har meddelat att det kommer att bli den officiella kryptoplattformen för NBA, WNBA, NBA2KLeague och USA Basketball.

NBA säkrar första kryptosponsoratet

Detta sponsoravtal är unikt, eftersom det markerar det första partnerskapet för dessa fyra ligor med en kryptovaluta-plattform.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I tillkännagivandet uppgav Coinbase att denna nya affär ”kommer att bestå av unikt innehåll, innovationer, aktiveringar och erfarenheter från Coinbase för att utbilda fans om de ökande framstegen som sker inom kryptoekonomin.”

NBA League är National Basketball Association i USA, medan NBA 2K-ligan består av partnerskapet mellan NBA och Take-Two Interactive videospelutgivare.

WNBA är Women’s National Basketball Association, en av de mest populära basketligorna i USA. Å andra sidan är USA Basketball ett ideellt organ som styr herr- och dambasketspel i USA. Föreningen består av International Basketball Federation (FIBA) och andra herr- och damlandslag i basket.

Senior Vice President of Global Marketing Partnerships and Media, Kerry Tatlock, kommenterade detta partnerskap med följande uttalande:

Vi ser fram emot att samarbeta med Coinbase för att ge fans nya sätt att engagera sig i ligan och varandra, samtidigt som vi förbättrar upplevelsen för fans som redan är Coinbase-användare.

Med detta partnerskap kommer Coinbases varumärke att visas under tv-spel. Dessutom kommer företaget också att vara presentationspartner för WBNA Commissioner’s Cup och ha en närvaro i USA Basketball herr- och damlandslag utställningsturer.

Kryptoföretag och sponsring av sport

Coinbase är inte den enda amerikanska börsen som försöker marknadsföra sig med hjälp av sportvägar. FTX, en annan ledande börs, köpte namngivningsrättigheter för California Memorial; Stadium, som nu kommer att kallas FTX Field på California Memorial Stadium. Affären på 17,5 miljoner dollar gjorde också att FTX kunde marknadsföra sina produkter under spel.

En av de mest anmärkningsvärda relationerna mellan sport och kryptosektorn är Socios-plattformen, som snabbt blir populär. Plattformen gör det möjligt för sportklubbar att skapa fan-tokens, öka fan-engagemang och öka klubbens intäkter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money