NFT-spelet MonkeyBall samlar in 3 miljoner dollar i den största finansieringsrundan någonsin

By: Daniela Kirova
on okt 21, 2021
  • Spelare kan tjäna tokens för varje vinst, genom att vara värd för spel, köpa stadioner
  • Investerare i finansieringsrundan inkluderade krypto och konventionella VC-fonder samt änglar
  • MonkeyBall utvecklas på Unity-spelmotorn så att den kan köras på mobil och stationär dator

Spela för att tjäna arkadfotboll och NFT-spelet MonkeyBall genomförde en finansieringsrunda på 3 miljoner dollar från en stor kohort av både ängelinvesterare och riskkapitalister, fick Invezz veta av ett pressmeddelande.

MonkeyBall är ett Solana-baserat (SOL/USD), snabbt spel som är som en kombination av Final Fantasy och FIFA Street. Varje spelare har ett lag med fyra apor och måste vinna fotbollsspel mot andra lag. Spelare kan tjäna tokens för varje vinst, genom att vara värd för spel, köpa stadioner och genom att heja på vinnande lag i andra spel.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Oren Langberg, marknadschef på MonkeyBall, sa:

Verkligen glada att presentera denna fantastiska lista med investerare som stöder MonkeyBall. Play-to-earn är en spännande och snabbt växande applikation för blockchain och NFT, men det är inte lätt att hitta spel med bra produktionskvalitet. Det första spelet att tjäna för att verkligen bli mainstream är fortfarande i framtiden, och vi jobbar hårt för att inse den framtiden för MonkeyBall.

Investerare inkluderar Solana Capital, NFX, CMS, Republic

Efter den framgångsrika finansieringsomgången kan företaget bakom MonkeyBall slutföra och starta spelet. Bland investerarna, som inkluderade krypto och konventionella VC-fonder samt änglar, var Solana Capital, Republic, NFX, Jump Capital, Youbi, Morningstar Ventures, iAngels, Longhash, CMS, Banter Capital, Ascentive Assets och mer.

Grundarna av det dagliga fantasy- och sportspelfirmaet DraftKings deltog också. Israeliska entreprenören Shalom Meckenzie, den största aktieägaren i DraftKings, sa:

Spela-att-tjäna-spel är en revolution i hur spelare interagerar med den virtuella världen. Spel och NFT kommer att bli den första riktiga massappellationsapplikationen för blockchain, allt som saknas är att faktiskt göra ett spel som skulle stå högt bland AAA-titlar. Jag tror att Monkey Ball-teamet har vad som krävs för att nå dit.

Gigi Levi från NFX tillade:

Som investerare i ett tidigt skede i några av de mest framgångsrika mobil/casual-spelbolagen i världen har vi på NFX tittat på den blomstrande play-to-earn-marknaden ett tag nu. Vi tror att utrymmet bara kommer att växa, och att vinnarna kommer att vara de lag som kombinerar det bästa av blockchain-kunskap med fantastiska speldesignfunktioner, som vet hur man använder och förenar det bästa av både Blockchain och ”traditionella” spelsektorer. MonkeyBall är den bästa vi någonsin sett!

MonkeyBall, som utvecklas av ett team av mycket skickliga experter, erbjuder spelupplevelser av hög kvalitet och högt produktionsvärde. Det utvecklas på Unity-spelmotorn, så det kan köras på mobil och stationär dator.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust