IOTA lanserar betasmarta kontrakt med noll avgifter

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 22, 2021
  • IOTA lanserar smarta kontrakt som kommer att vara de första som erbjuder feeless-transaktioner.
  • Nollavgiftsstrukturen kommer att möjliggöras genom att låta utvecklare ställa in individuella faktorer.
  • De smarta kontrakten har också gränslös skalbarhet och främjar interoperabilitet.

Den 21 oktober lanserade IOTA Foundation en betaversion av nätverkets smarta kontrakt. Enligt företaget kommer dessa smarta kontrakt att erbjuda höga hastigheter och kommer att erbjuda funktionalitet till noll transaktionsavgifter.

Betasmarta kontrakt kommer också att ge interoperabilitet mellan IOTA- och ERC-20-tokens på grund av att använda en Ethereum Virtual Machine (EVM). Denna interoperabilitet gör det möjligt att skriva smarta kontrakt med Ether’s Solidarity-språk som är länkat till IOTA: s trassel. Det har också utvecklats med Go and Rust-språk, som också erbjuder interoperabilitet.

Första feeless smarta kontrakt

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Betasmarta kontrakt kommer också att göra det möjligt för smarta kontraktutvecklare att fastställa sina egna avgifter för utförande. Detta görs på ett dynamiskt sätt så att det kommer att stimulera avgifterna, vilket kommer att minska avsevärt eftersom olika kedjor kommer att konkurrera om arbetet med att genomföra ett smart kontrakt.

Detta smarta kontrakt är det första i branschen eftersom det gör det möjligt för användare att distribuera smarta kontrakt på ett nätverk som tar ut noll avgifter. Enligt VD för IOTA Foundation, Dominik Schiener, kommer den nya smarta kontraktsuppdateringen att öka stödet för nätverket.

’Vi tror att en stor del av våra partnerskap med multinationella enheter, statliga myndigheter, liksom det intresse vi får från startups, små och medelstora företag och krypto dApp-operatörer beror på att IOTA känner känsla. Själva avgifterna, och särskilt deras volatilitet, belastar affärsmodellerna och är den diametriska motsatsen till en ekonomisk drivkraft.

I mars meddelade IOTA Foundation att det skulle släppa alfa IOTA Smart Contracts Protocol. Detta protokoll skulle skapas för att hjälpa utvecklare att starta smarta kontrakt och bygga decentraliserad finansiering (DeFi) och icke-fungibla tokens (NFT).

Schiener uppgav också att lansering av smarta kontrakt skulle lägga till en avgörande komponent i IOTAs ekosystem. Dessutom skulle de smarta kontrakten möjliggöra för alla att skapa dApps som stöds av standard Ethereum-verktyg samtidigt som de använder en känselbas senare och förutsägbara men låga avgifter.

Cardano vs IOTA smart kontraktslansering

Förra månaden lanserar Cardano (ADA/USD) smarta kontrakt för att stödja utvecklingen av DeFi på nätverket. Medan vissa människor hävdade att lanseringen av smarta kontrakt hade kommit in sent, avfärdade nätverkets grundare, Charles Hoskinson, dessa påståenden och uppgav att lansering av ett smart kontrakt sent hade sina egna fördelar.

IOTA: s smarta kontraktslansering skiljer sig från Cardanos eftersom IOTA erbjuder obegränsad skalbarhet, medan Cardano för närvarande letar efter en skalningslösning som ska implementeras senare. IOTA gör det också möjligt för användare att känna överföring av tillgångar över olika blockchains.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money