BSC-utvecklare föreslår ytterligare åtgärder för att höja BNB:s värde

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 23, 2021
  • BEP-95 kommer att bränna ett fast förhållande av gasavgifterna i varje block, vilket minskar utbudet av BNB.
  • BEP beror på BSC:s nätverksaktiviteter och kommer att bränna BNB även efter schemalagda brännskador.
  • Detta förslag kommer efter att Binance slutförde sin 17: e kvartalsbränning och förstörde 1 335 888 BNB.

Binance Smart Chain (BSC)-utvecklare har föreslagit åtgärder för att upprätthålla den deflationella modellen för Binance Coin (BNB/USD) och öka dess egenvärde. Företaget avslöjade denna nyhet genom ett blogginlägg tidigare idag och noterade att utvecklarna överväger att införa ett nytt Binance Evolution Protocol, BEP-95.

Enligt blogginlägget introducerar denna BEP en brinnande mekanism i BSC:s ekonomiska modell, vilket gör BNB:s tokenomics mer dynamisk. Konceptet bakom denna BEP är att påskynda BNB-bränningsprocessen och göra BSC mer decentraliserat genom att bränna en del av gasavgifterna. Genom att bränna en bråkdel av gasavgifterna kommer BNB:s utbud att minska, vilket driver priset högre när efterfrågan ökar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt uppgift är BEP-95 beroende av BSC-nätverkets aktivitet. Som sådan kommer det att fortsätta minska tillgången på BNB även efter att de planerade brännskadorna från Binance.com har nått målet på 100 miljoner BNB i omlopp.

Utvecklarna förklarade hur BEP-95 skulle fungera och noterade att varje block skulle bränna ett fast förhållande av gasavgiften som validatorer i varje block samlar in. BNB-innehavare kommer att kunna justera bränningsgraden genom styrning. Gasavgifterna som samlas in i varje block skulle delas mellan två system smarta kontrakt. Dessa är Systembelöningskontraktet och ValidatorSet-kontraktet.

Utvecklarna avslöjade vidare att implementering av denna BEP kan minimera mängden BNB som validatorer och delegatörer får från insats. Det fiatdominerade värdet av deras belöningar kan dock öka, eftersom minskningen av BNB skulle öka myntets värde.

BNB kommer att fortsätta samlingen

Denna nyhet kommer efter att Binance.com slutförde sin bränning i 17:e kvartalet den 18 oktober efter att ha förstört 1 335 888 BNB värt 640 miljoner dollar. Kombinerat med Bitcoins (BTC/USD) krusningseffekt på kryptomarknaden hjälpte denna bränning BNB att stiga förbi $500 på onsdagen.

Detta hausseartade momentum såg BNB klättra så högt som $505,27, vilket satte en ny 30-dagars topp. Myntet lyckades dock inte upprätthålla rallyt och återupptog tillväxten. I skrivande stund byter BNB händer till $480,33 efter att ha fått 1,38% under de senaste 24 timmarna. Ändå har myntet lagt till över $60 sedan början av månaden.

Enligt TradingView är BNB:s tekniska indikatorer hausse, med oscillatorer och rörliga medelvärden i 1-dagarsdiagrammet som pekar på en stark köpkraft. Även om BNB:s volym har sjunkit 19,91% under de senaste 24 timmarna, kan den förnyade köpkraften utlösa ytterligare vinster.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust