Minima avslutar $6,5 miljoner serie A finansieringsrunda

By: Daniela Kirova
on okt 26, 2021
  • Nytt bidrag ligger i möjligheten att göra varje användare till en fullständig nod
  • Deras variation av konsensusmekanismen Proof of Work kräver minimal datorkraft
  • Protokollet börjar med en lager 2-lösning kopplad till baslagerblockkedjan

Minima, ett protokoll utformat för att köras på smartphones, samlade in 6,5 miljoner dollar från branschledande investerare som GSR, DEX Ventures och AGE Crypto i en serie A-finansieringsrunda, fick Invezz veta av ett pressmeddelande. Dessa investeringar kommer att vara avgörande för lanseringen av Minimas Mainnet 2022.

Varje användare – en full nod

Protokollets nya bidrag ligger i möjligheten att göra varje användare till en fullständig nod. Minima använder en variant av Proof of Work-konsensusmekanismen som kräver minimal datorkraft. Det kan köras helt på IoT-enheter och mobiltelefoner som ett resultat.

Inbyggt stöd för tokenöverföring och smarta kontrakt

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Designat för att vara det mest decentraliserade, oföränderliga och skalbara protokollet på marknaden, tillåter Minima användare att säkra sin blockchain på ett mer decentraliserat och mer hållbart sätt.

Protokollet ger inbyggt stöd för tokenöverföringar och smarta kontrakt och kommer att börja med en lager 2-lösning kopplad till baslagerblockkedjan eftersom det är mycket svårt, för att inte säga omöjligt att skala genom endast lager 1.

Hugo Feiler, VD för Minima, sa:

Vi är glada över att kunna meddela denna övertecknade serie A-insamling. Vårt uppdrag är att skapa en blockkedja som ingen kontrollerar och alla äger, vilket gör den helt decentraliserad. Denna insamlingsrunda kommer att göra det möjligt för oss att ta med oss de resurser vi behöver för att lansera Minimas Mainnet i mitten av 2022.

Vinny Lingham, en av huvudinvesterarna i finansieringsrundan, tillade:

Jag älskar att stödja grundare som tänker annorlunda på framtiden, och jag tror att Minima gör just det. Jag ser decentralisering som en viktig hörnsten i framtiden för värde- och informationsutbyte, och min investering i Minima är en investering i nästa generations anslutningsmöjligheter och möjliggör olika användningsfall för blockchain-teknik. Enligt min åsikt kommer blockkedjeteknik att lägga blockkedjeteknik i händerna på alla, bokstavligen, genom att göra det möjligt för alla att enkelt köra sin egen nod utan någon tredje part inblandad.

Hittills har Minima lanserat över 5000 noder i nästan 100 länder. Minima Incentive Program låter användare tjäna mynt genom att köra Minima på PC, Mac eller Linux eller ladda ner Minima-appen på sina Android-mobiler. De kan också tjäna Minima-mynt genom att delta som testare. Det finns en väntelista för att gå med i Minima Incentive Program.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money