DeFi-plattformen Gluwa utvald för inkluderande tävlingen Fintech 50

By: Daniela Kirova
on okt 27, 2021
  • IF50 hjälper till att skapa ett mer inkluderande finansiellt ekosystem baserat på skalpotential.
  • Gluwa är verksamt inom decentraliserad utlåning och har en kryptoplånbok utan förvaring
  • Gluwas Invest-produkt erbjuder upp till 12 % APY på insättningar

DeFi-tjänsteplattformen Gluwa utsågs till vinnare av tävlingen Inclusive Fintech 50, fick Invezz veta av ett pressmeddelande. Gluwa kombinerar investeringsmöjligheter med DeFi-infrastruktur för att skapa ett nytt finansiellt ekosystem för obankade eller underbankade genom sin tillståndslösa Creditcoin-blockkedja.

Skapa ett inkluderande ekosystem

Gluwa valdes ut att vinna initiativet Inclusive Fintech 50, som syftar till att hitta och stödja fintechföretag i ett tidigt skede för att hjälpa till att skapa ett mer inkluderande finansiellt ekosystem baserat på skalpotential, dragkraft och innovation. Det fanns nästan 400 kvalificerade ansökningar som en del av den globala konkurrensen som hanteras av Center for Financial Inclusion (CFI).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Gluwa är väl positionerat för att förbättra den finansiella integrationen. Den är aktiv inom decentraliserad utlåning och har en kryptoplånbok utan förvaring. Nyligen lanserade Gluwa Gluwa Invest som erbjuder upp till 12 % APY på insättningar. Medlen delas ut till Gluwa Capitals internationella nätverk av fintech-långivare.

Tae-Lim Oh, medgrundare och VD för Gluwa, sa i pressmeddelandet:

Vi är hedrade över att ha blivit utvalda till tävlingen Inclusive Fintech 50. Vårt projekt syftar till att utnyttja fintech och krypto för att skapa grundläggande finansiella tjänster för dem som har varit oservade fram till nu. Vår vision är helt i linje med andan i Inclusive Fintech 50, vilket är anledningen till att detta kommer att vara en fantastisk möjlighet för oss att skapa ett nätverk med investerare eller nystartade företag som vill förverkliga visionen.

Creditcoin lägger grunden för decentraliserade kreditekosystem

Creditcoin, Gluwas inhemska token, lägger grunden för ett decentraliserat kreditekosystem. Den uppnår detta genom att registrera lånekontrakt på en decentraliserad blockkedja. På så sätt kan underbanksanvändare utveckla en verifierbar kredithistorik och lättare få tillgång till kapital.

Fintechs på utvecklingsmarknader kan säkra portföljer

Fintechs på utvecklingsmarknader över hela världen kan använda Creditcoin blockchain för att säkra sina låneportföljer. De kan också använda denna kredithistorik för att maximera utlåningspotentialen genom att utnyttja utlåningspoolens likviditet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust