Ethereum Classic-prisförutsägelse: ETC-divergens med ETH vidgas

Av:
nov 8, 2021
Uppdaterad: maj 27, 2022
  • Ethereum Classic-priset har hållit sig i ett snävt intervall nyligen.
  • Dess volatilitet har minskat avsevärt de senaste dagarna.
  • Vi förklarar varför myntet snart kan stiga.

Priset på Ethereum Classic (ETC/USD) förblev i ett snävt intervall även när Ethereum-priset steg till ett rekordhögt värde. ETC handlas för $55, där det har varit de senaste dagarna medan ETH skjutit i höjden till mer än $4 700. Den har ett börsvärde på mer än 7,2 miljarder dollar, vilket gör den till den tredje största kryptovalutan i världen.

ETC- och ETH-divergensen ökar

Ethereum Classic är ett blockchain-projekt som uppstod från en hård gaffel av Ethereum 2020. Plattformen hjälper utvecklare att bygga decentraliserade applikationer. ETC är dess ursprungliga token.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Men till skillnad från Ethereum har Ethereum Classic inte kommit ikapp. Istället har de flesta utvecklare valt att fortsätta använda Ethereum för att bygga applikationer. Andra har valt de relativt mindre Ethereum-dödare som Solana, Polkadot och Binance Smart Chain.

Det finns flera anledningar till att Ethereum Classic har släpat efter. För det första har dess nätverk blivit populärt med de så kallade 51%-attackerna. Som sådan föredrar många människor den säkerhet som erbjuds av Ethereums blockchain.

Dessutom är nätverket vanligtvis relativt långsammare än Ethereum. Viktigast av allt, Ethereum var helt enkelt i en pole position när Ethereum Classic bildades.

Samtidigt har skillnaden mellan ETH- och ETC-priserna ökat. Tidigare brukade ETC spåra priset på ETH. Detta beror på att ETH alltid har varit den dyra token. Som sådan brukade investerare köpa ETC som en proxy för Ethereum.

Ett liknande förhållande har länge funnits mellan Bitcoin och Bitcoin Cash. På samma sätt har guld alltid haft ett liknande förhållande till silver.

Därför finns det en sannolikhet att ETC-priset kommer att börja återhämta sig när investerare reflekterar över dess ”billigare” värdering jämfört med Ethereum. Dessutom väntar priset sannolikt på en gnista som möjligen kommer att pressa det högre.

Ethereum Classic prisförutsägelse

Ethereum Classic price

Det dagliga diagrammet visar att Ethereum Classic-priset har varit i ett mycket snävt intervall de senaste veckorna. Priset har förblivit intakt inom det nuvarande intervallet. Som ett resultat har ETC hållit sig längs de 25-dagars och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena (EMA). Average True Range (ATR), som är ett bra mått på volatilitet, har också sjunkit till den lägsta nivån på månader.

Myntet har också bildat ett triangelmönster. Därför, med denna triangel närmar sig sin sammanflödeszon, finns det en sannolikhet att priset kommer att bryta ut högre. Nyckelnivån att titta på kommer att vara $80.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money