Basic Attention Token (BAT) hoppar 23% efter Solana (SOL) partnerskap

Av:
nov 9, 2021
  • Brave-webbläsaren samarbetar med Solana blockchain.
  • Med detta partnerskap kommer 42 miljoner månatliga användare i Brave att få tillgång till Solana DApps.
  • Partnerskapet har bidragit till stora vinster för Basic Attention-token.

Basic Attention Token (BAT/USD) har gjort stora vinster under de senaste 24 timmarna. Enligt Coingecko har denna token ökat med 23% till valutavärdet 1,21 $. Prisuppgångarna kommer efter nyheterna om Braves partnerskap med Solana (SOL/USD).

Modig webbläsare för att integrera Solanas blockchain

Under konferensen Solana Brytpunkt, VD för Brave webbläsare och BAT token, Brendan Eich, meddelade Funktioner som Brave kommer att arbeta med Solana Labs att integrera plånbok som erbjuds av Solana blockchain i Brave s Web3 stationära och mobila webbläsare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I tillkännagivandet noterade Eich att integrationen skulle ske under första halvåret 2022, och den kommer att erbjuda standardstöd för Solanas ekosystem till de 42 miljoner månatliga användningarna av Brave-webbläsaren. Med detta initiativ kommer Brave också att ge sig in i Solana för kompatibilitet över kedjan och inbyggda Solana DApps.

”Med fler och fler användare och skapare som kräver verktyg för snabb och prisvärd tillgång till den decentraliserade webben, kommer denna integration sömlöst att bana väg för nästa miljard kryptoanvändare att utnyttja applikationer och tokens,” sa Eich.

VD:n för Solana Labs, Anatoly Yakovenko, talade också om denna utveckling och sa att många människor kommer att komma åt Web3 via mobilwebben. Därför var integration med webbläsare avgörande för att DApps skulle kunna skapa de bästa webbupplevelserna.

Yakovenko lade till,

Braves tillkännagivande av Solana-plånboksstöd i alla versioner av deras webbläsare är ett viktigt steg för att ta med nästa miljard användare till Solana.

Genom detta partnerskap kommer Solana också att stödja Brave i att utföra Themis-protokollet, en viktig milstolpe i förverkligandet av BAT 2.0.

BAT-token registrerar stora vinster

Tillkännagivandet angav vidare att genom detta partnerskap kommer Solana att uppmuntra utvecklare att använda BAT-token för DApps byggda på Solana-nätverket, vilket representerar ökade användningsfall för BAT-token.

Solana-nätverket har sett en stor adoption under de senaste månaderna, med dess värde skjutande till all-time highs på runt $259. Därför har partnerskapet kastat ett positivt ljus över BAT-tokenen som har sett stora vinster under de senaste 24 timmarna. Efter tillkännagivandet ökade BAT från cirka $0,98 till en månatlig högsta på $1,36.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money