Jack Dorsey´s Square släpper whitepaper om Bitcoin DEX

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on nov 20, 2021
  • Square, ett betaltjänstföretag som grundades av Jack Dorsey, har släppt ett whitepaper om en Bitcoin DEX.
  • Whitepaperet noterar att DEX kommer att ha mindre decentraliserade funktioner.
  • Square uppmanar kryptgemenskapen att ge feedback på vitboken.

Jack Dorsey, vd för Twitter och Square, hade tidigare avslöjat planer på att lansera en Bitcoin decentraliserad utbyte (DEX) plattform. Planerna har utvecklats till verklighet efter att Dorsey släppte en vitbok på fredagen som beskriver färdplanen för utvecklingen av Squares Bitcoin decentraliserade börs kallad tbDEX.

tbDEX kommer att baseras på en trovärdig modell, till skillnad från de flesta decentraliserade utbytesplattformar. Det kommer inte att erbjuda en styrningstoken, utan istället kommer det att innehålla ett meddelandeprotokoll som kommer att ge förtroende i relationer utan att använda en federation för att ge åtkomst.

tbDEX kommer inte att vara lika decentraliserat

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I vitboken stod det att tbDEX inte skulle komma med den decentraliseringsnivå som finns på andra börsplattformar. En av funktionerna som hämmar nivån av decentralisering är att användarna måste uppfylla ett känn din kund-krav.

Dessa regler kommer att säkerställa att användare kommer att följa de regler som erbjuds i olika regioner. Dessutom har den begränsad funktionalitet eftersom den bara tillåter användare att ansluta sina plånböcker till DEX och byta mynt mellan varandra.

Dessutom kommer transaktionerna på plattformen också att analyseras med hjälp av ett analysverktyg. I vitboken föreslås att analysverktyget antingen byggs in i plattformen eller genom en tredje part. Den kriminaltekniska delen är ett kontroversiellt ämne inom kryptosektorn som strävar efter att få decentralisering och anonymitet.

Genom ett analyssystem blir det lätt för myndigheterna att länka offentliga plånboksadresser och KYC-detaljerna på plattformen, och på så sätt avslöja de verkliga identiteterna för de transaktionsslutande parterna. Sådana åtgärder efterlyses dock av tillsynsmyndigheter för att säkerställa att kryptovalutor inte används för illegala aktiviteter.

tbDEX har sina fördelar

Medan de centraliserade funktionerna i detta utbyte har väckt debatt över hela sektorn, har de också fått stöd från vissa kryptogemenskapsmedlemmar. För det första kommer det att vara den enda DEX med ett starkt ramverk för att stävja olaglig verksamhet.

Den andra funktionen är återkrav, där Square kommer att ha befogenhet att vända transaktioner på DEX. Detta kommer att bidra långt till att stävja mattdrag som blir allt vanligare i DeFi-sektorn. Square bjuder också in människor att ge feedback på detta whitepaper.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money