Kan semesterkvartalet vara ett starkt kvartal för Apple? Citi-analytiker väger in

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 26, 2021
  • Jim Suva förväntar sig att Apples försäljning kommer att öka detta kvartal på årsbasis.
  • DA Davidsons Tom Forte håller med om att efterfrågan är mycket stark på Apple Inc.
  • Aktierna i den amerikanska teknikjätten faller mer än 2,0 % på fredagen.

Aktierna i Apple Inc (NASDAQ: AAPL) sjönk mer än 2,0% på fredagen i sympati med den breda marknaden som blev röd på rapporter om en ny COVID-variant. Men Citigroups Jim Suva säger att köp dippen eftersom det kommer att bli ytterligare ett starkt kvartal för iPhone-tillverkaren.

Suvas kommentarer om CNBC:s ”Squawk on the Street”

Suva förväntar sig en stark försäljning för Apples produkter och tjänster under semesterkvartalet. På CNBC:s ”Squawk on the Street” sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi förväntar oss att deras försäljning kommer att öka från år till år, och detta beror på svåra jämförelser. Vi tror att Apple fortsätter att växa både sin hårdvara och sina tjänster, och vi förväntar oss att tekniken i stort kommer att fortsätta att leda när människor navigerar genom den här coronaviruset.

Suva betygsätter AAPL till ”köp” med ett prismål på 170 som representerar en uppsida på nästan 8,0 % härifrån. Hans syn står i skarp kontrast till Dan Niles från Satori Fund som ser Apple som den mest överprissatta tekniska aktien som finns.

DA Davidsons Tom Forte håller med

Förra månaden sa Apple att de pågående utbudsbegränsningarna resulterade i en träff på 6,0 miljarder dollar till dess kvartalsintäkter och varnade för att effekten kan bli ännu större under semesterkvartalet. DA Davidsons Tom Forte förväntar sig dock en stark efterfrågan för att kompensera för det.

Jag tror att efterfrågan är väldigt stor. 2021 är potentiellt året för en digital semester med konsumenter som inte kan köpa fysiska produkter och lutar sig åt digitala. Apple har massor av tjänster och en mycket stor installerad bas och är därför mycket välpositionerad i det avseendet.

Tidigare i november sa en Bloomberg-rapport att Apple skulle kunna lansera sina första helt autonoma fordon 2025.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money