CitaDAO integrerar Chainlink för att låsa upp tokeniserade DeFi fastighetsanvändningsfall

By: Daniela Kirova
on nov 30, 2021
  • Integration kommer att förse DeFi-ekosystemet med ett tillförlitligt dataflöde för fastighetsvärdering
  • Data är kryptografiskt signerade; användaren har en garanti för källans tillförlitlighet
  • CitaDAO skapar fler användningsfall för tokeniserade fastigheter för att göra mer kapital tillgängligt.

CitaDAO utnyttjar orakelinfrastrukturen för Chainlink (LINK/USD) för att låsa upp tokeniserade fastighetsanvändningsfall i DeFi, lärde Invezz från ett pressmeddelande. Integrationen kommer att förse DeFi-ekosystemet med ett tillförlitligt dataflöde för fastighetsvärdering, vilket är en kritisk komponent för utvecklare och protokoll som vill utveckla trovärdiga dApps med hjälp av fastighetsstödda tokens.

Värderingsdata från källor i världsklass

Chainlinks noder kommer att tillhandahålla värderingsdata från fastighetskonsulter i världsklass som Knight Frank, JLL, CBRE, Savills och Cushman & Wakefield. Eftersom uppgifterna är kryptografiskt signerade har användaren en garanti för källans tillförlitlighet. Chainlink-noden kan användas av smarta kontraktsutvecklare som ett prisorakel för att bygga primitiver på basis av fastighetsvärderingar.

Internationell fastighetsmarknad värderad till $32,6T

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med denna integration kommer CitaDAO att skapa fler användningsfall för tokeniserade fastigheter för att göra mer kapital tillgängligt på den internationella fastighetsmarknaden, som värderas till 32,6 biljoner dollar. Tokeniseringen av fastigheten kommer att göra det möjligt för DeFi-protokoll att börja möjliggöra användningsfall baserade på detta värde, såsom egendomsstödd utlåning.

Joel Lin, en bidragsgivare till CitaDAO, kommenterade:

Genom en integration med Chainlink skapar CitaDAO större transparens och effektivitet kring fastighetsvärderingsdata på blockkedjor. PropMarketCap, CitaDAO:s första mottagare av gemenskapsbidrag, arbetar med att skapa industridatastandarder och processer för att säkerställa att fastighetsvärderingsdata kan lagras och användas enkelt av DeFi-applikationer.

Yaser Jazouane, chef för dataprodukter på Chainlink Labs, tillade:

Vi är glada över att ge CitaDAO möjlighet att låsa upp en ny tillgångsklass för DeFi genom att göra det möjligt för dem att föra över fastighetsvärderingsdata av hög kvalitet till ledande blockkedjor. Genom att göra det kommer DeFi-applikationer att prissätta tokeniserade tillgångar med hjälp av professionella marknadsbedömningar, vilket möjliggör bredare tillgång till öppnandet av en fastighetsmarknad, världens mest betydande förmögenhet värd tiotals biljoner dollar i värde.

CitaDAO kan kickstarta ny innovationsvåg

Med denna integration av fastighetsvärdering kan CitaDAO lansera en ny våg av DeFi-protokollinnovation inom fastighetsbranschen. Dessutom kan det skapa hållbara avkastningsgårdar baserade på globalt fastighetsvärde för att driva massintroduktion av DeFi.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money