CZ delar med sig av vad investerare borde veta om Binances affärsmodell

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 30, 2021
  • Per CZ är Binance ett ekosystem av flera projekt, inklusive en kryptobörs och en plånbok.
  • CZ hävdar att cirka 80% av användarna på DeFi-marknaden använder BSC eftersom det är billigt och skalbart.
  • Binances vd, BNB är den enda token som är inbyggd i mer än ett blockchain-nätverk.

Changpeng Zhao (CZ), VD för Binance, tog sig tid för en intervju den 29 november för att dela detaljer om hur den största kryptobörsen fungerar. Under intervjun noterade CZ att Binance är ett ekosystem av projekt. Medan vissa människor bara känner till Binance som en kryptobörs, hävdar han att Binance har doppat tårna i flera sektorer.

Enligt CZ är Binance den största krypto-till-krypto-börsen genom handelsvolym på spot- och terminsmarknader. Han påpekade att Binance ofta hanterar 10 gånger mer volym än tvåan. Plattformen är också den ledande fiat-to-crypto-börsen och stöder över 50 fiats över hela världen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han hyllade Binance vidare och sa,

Utöver dessa är vi också en av de största peer-to-peer-marknadsplatserna. Vanligtvis handlar det på platser där banker inte vill arbeta med kryptobörser peer-to-peer och krypto är spärrat till vår plattform. Lokala Bitcoins ses vanligtvis som en ledare i det utrymmet. Vi är lite större än dem.

Utöver detta har Binance en av de mest nedladdade plånböckerna. Per CZ har folk aktivt laddat ner Trust Wallet, som Binance förvärvade för tre år sedan. Börsen äger också CoinMarketCap, en av de mest besökta kryptowebbplatserna. Dessutom har Binance en NFT-marknadsplats, som CZ tror är den näst största efter OpenSea.

Utmärkt inom flera områden

CZ avslöjade vidare att hans företag bidrog till Binance Smart Chain (BSC), ett öppet, skalbart blockkedjenätverk som snabbt har kommit ikapp. Han nämnde ett exempel på hur BSC hanterade 14 miljoner transaktioner den 28 november medan Ethereum (ETH) bara hade 1,2 miljoner transaktioner.

BSC slår även Ethereum vad gäller antalet aktiva adresser, enligt CZ. Han hävdar att nätverket har en marknadsandel på 80% i det decentraliserade finansområdet (DeFi). Han medgav dock att TVL för andra blockchain-nätverk är högre.

Han förklarade varför BSC har fler användare och noterade att BSC är billigare och snabbare än blockkedjor som Ethereum. Binance VD sa att Ethereum tvingar användare att lägga bud för att deras transaktioner ska gå igenom. Denna process resulterar i höga gasavgifter, med den genomsnittliga transaktionskostnaden mellan $10 ($7,49) och $30 (£22,48). Å andra sidan tar BSC bara ut cent för att slutföra transaktioner.

BSC-utvecklare insåg svagheterna med Ethereum och designade den för att vara EVM-kompatibel. Den här funktionen hjälper projekt på Ethereum att migrera till BSC och njuta av skalbara och kostnadseffektiva transaktioner.

En unik token

CZ talade också om Binance Coin (BNB/USD) och sa att det inte liknar någon annan token i utrymmet. Han påpekade att myntet är inbyggt i Binance Chain och BSC, vilket gör det till det enda token som är inbyggt i två olika blockkedjenätverk. Binances vd tillade att skapandet av ytterligare två blockkedjor med BNB som den ursprungliga token pågår.

I skrivande stund byter BNB ägare $625,37 efter att ha ökat 1,76% under dagen och 8,18% under de senaste sju dagarna. Myntet är det tredje största kryptot efter börsvärde, med ett börsvärde på $104 312 029 815,00.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money