Indiens skapare av kryptolagar hävdar att det förekommer många feltolkningar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 30, 2021
  • Enligt Subhash Garg är det missvisande att säga att den indiska regeringen planerar att förbjuda krypto.
  • Garg säger att det ursprungliga utkastet till lagförslaget syftade till att förhindra användningen.
  • Han tror att det kommer att bli svårt att utfärda ett CBDC i Indien.

Subhash Garg, Indiens tidigare finanssekreterare och skaparen av landets kryptoräkning, hävdar att tron att regeringen kommer att förbjuda privata krypto är en felaktig tolkning av lagförslaget. Garg tror att kryptovalutor och blockkedjan har en enorm potential. Enligt honom var lagförslagets beskrivning kanske ett misstag, eftersom det är missvisande att säga att Indien planerar att förbjuda krypto.

Garg delade med sig av dessa insikter under en intervju och tillade att presentationen av kryptoräkningen inte kommer snart. Han hävdade att regeringen ännu inte har formulerat lagförslaget, och det bästa sättet att skapa det skulle vara genom att engagera sig med kryptointressenter och investerare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den tidigare finanssekreteraren noterade vidare att regeringen ännu inte har behandlat lagförslaget. Som sådan tvivlade han på om regeringen ens kommer att införa det. Garg erkände dock att vintersessionen är fyra till fem veckor lång, och att regeringen kan göra betydande framsteg med lagförslaget.

Medan det enda alternativet är att vänta och se om räkningen kommer att dyka upp, förblev Garg hoppfull och sa,

Jag hoppas att det inte är en stor överraskning, för det vi hör hittills är att regeringen förmodligen bara tar itu med valutaaspekten.

Det ursprungliga utkastet till lagförslaget försökte förhindra användningen av kryptor som valutor

Enligt Garg försökte 2019 års utkast till kryptoräkningen förhindra privata aktörer från att ge ut valutor. Eftersom Indien är en suverän nation faller valutakontrollen under Indiens centralbank (RBI). Garg tillade att att tillåta privata enheter att emittera valutor i landet skulle ha spytt ut många problem.

Han erkände dock att kryptoindustrin har förvandlats till mer än ett valutasystem. För detta ändamål föreslog Garg att regeringen skulle överväga utvecklingen av kryptosektorn när de utformade lagförslaget. Genom att göra det tror han att regeringen skulle undvika ett stort misstag, som innebär att klassificera över 8 000 kryptor som valutor.

När han kommenterade Indiens drag att rulla ut en centralbanks digital valuta (CBDC), sa Garg,

Det är mycket mer komplicerat än det kan låta. Alla i Indien har inte en smartphone. Hur kommer du att skapa en digital plånbok för dem som använder funktionstelefoner? Många frågor måste lösas och diskuteras innan RBIs centralbanks digitala valuta tas in.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money