Crypto.com förvärvar den ledande amerikanska plattformen Nadex och Small Exchange

By: Daniela Kirova
on dec 1, 2021
  • Nadex är en del av IG Group, ett globalt företag i FTSE 250 med ett börsvärde på 4,3 miljarder USD
  • Nadex underlättar affärer för egna handelsföretag, Introducing Brokers, hedgefonder, etc.
  • The Small Exchange är en innovativ terminsbörs med enklare produkter för privata investerare

Crypto.com (CRO/USD), världens mest dynamiskt utvecklande plattform för kryptovalutabörs och finansiella tjänster, har tecknat ett avtal om att förvärva North American Derivatives Exchange® (Nadex®), en ledande detaljhandelsfokuserad, reglerad onlinebörs och clearinghus baserat i USA och Small Exchange.

När de väl förvärvar Nadex och Small Exchange, kommer Crypto.com att kunna ge sina USA-baserade kunder möjlighet att handla vissa terminsprodukter och derivat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kris Marszalek, medgrundare och VD för Crypto.com, kommenterade:

Vårt mål som plattform är att erbjuda våra kunder en pålitlig, säker och reglerad plattform med verktyg i världsklass för att uppnå ekonomiskt oberoende. Detta föreslagna förvärv bygger på det löftet och kommer att ge våra kunder tillgång till en helt ny uppsättning finansiella verktyg för att komplettera vårt nuvarande erbjudande.

Nadex är en del av IG Group

Nadex är en del av den nordamerikanska enheten i IG Group, ett globalt företag i FTSE 250 med ett marknadsvärde på 4,3 miljarder USD. Den Chicago-baserade börsen är ledande för samtalsspreadar, binära optioner och Touch Bracket™-kontrakt (”knock-out”) på den amerikanska marknaden, och erbjuder nya och säkra sätt att få marknadsexponering.

Underlättar handel för många olika marknadsaktörer

Nadex underlättar börsskapad egen produkthandel för en mängd olika marknadsaktörer, inklusive egna handelsföretag, Introducing Brokers (IBs), hedgefonder, Futures Commission Merchants (FCMs) och market-makers/likviditetsleverantörer.

”Small Exchange”: en innovativ terminsbörs

Small Exchange är en innovativ terminsbörs med mindre, enklare produkter riktade till privatkunder. Terminsprodukterna som finns tillgängliga på Small Exchange är mer kapitaleffektiva och lättare att förstå.

Rollerna som VD:ar för Nadex och Small Exchange kommer att fortsätta att övertas av Travis McGhee och Donald Roberts (respektive) efter förvärvet av Crypto.com.

June Felix, global VD för IG Group, sa:

Det här är en fantastisk affär som är fördelaktig för alla parter. Nadex och Small Exchange är starka innovativa företag, och vi är glada över att Crypto.com har insett deras potential. Det här kommer att bli en spännande tid för kunder och alla som är involverade i verksamheten.

I väntan på regulatorisk granskning, förväntar Crypto.com att avsluta förvärvet av Nadex och Small Exchange under första halvåret nästa år.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money