FTX utmanar OpenSeas hegemoni, lanserar topp ETH NFTs

By: Daniela Kirova
on dec 1, 2021
  • FTX underskrider OpenSeas avgiftsstruktur
  • FTX-värd Solana-baserad NFT-debut uppfyllde inte förväntningarna
  • Exchange lockar användare som har blivit avskräckta av Ethereums enorma gasavgifter

Kryptobörsen FTX lanserade handel för några av Ethereums (ETH/USD) främsta non-fungibla tokens (NFT) idag, den 1 december, på sin amerikanska marknadsplats. FTX underskrider OpenSeas avgiftsstruktur. De kommer att debitera 2% jämfört med OpenSeas 2,5%.

FTX slår Coinbase i NFT-loppet – för nu

Den största kryptobörsen i USA lanserar snart sin NFT-marknad. FTX.US president Brett Harrison sa till CoinDesk:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi börjar med topp 10 – låt oss kalla det – profilbildsprojekt, avatarliknande projekt, och sedan ska vi gå vidare till det generativa konstverket och sedan gå till en-av-ett med i princip den högsta volymen .

FTX:s Solana-baserade debut motsvarade inte förväntningarna

För ungefär en månad sedan var FTX värd för en Solana-baserad NFT-debut som inte uppfyllde förväntningarna, som var att den rivaliserande blockkedjans hastighet och låga kostnad skulle slå Ethereum. Intressenterna var dock ganska besvikna över det låga användarupptaget.

Även om ekosystemet Solana (SOL/USD) är värd för ett antal ”blue chip”-projekt, har det ännu inte en pålitlig marknadsplats för NFT-handel. Enligt kritiker kännetecknas det av en spridd uppsättning föga kända marknadsplatser, som projekten själva ibland är värd för. Deras avgifter är inte heller att förbise. Både Solanart och Solsea tar ut 3% av varje NFT-försäljningsbelopp.

Banking på uttagsavgifter

FTX kan vara ute efter att kompensera för förlorad tid genom att lägga till Ethereum NFTs. Dessutom satsar de på uttagsavgifter i ett försök att locka användare som kan ha blivit avskräckta av Ethereums enorma gasavgifter.

Enligt Harrison kommer FTX.US att spara användarna pengar genom att ta hand om alla listade Ethereum NFT:s till skillnad från marknadsledaren OpenSea, som låter kreatörer kontrollera sina NFT:s tills de säljs. Han kommenterade:

Genom att inte kräva gas för att göra saker som bud, kommer vi att se mycket mer prisåtgärder och prisupptäckt på plattformen och vi hoppas att det i allmänhet lockar likviditet.

Harrison tillade att användare så småningom skulle använda plånböcker utan förvaring för att interagera med FTX.US NFTs, men det var mer meningsfullt att omfamna tillgänglighet först. OpenSea kommer att behålla sin fördel på bredden eftersom alla som har en plånbok där kan lista vilken NFT de vill.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money