Grayscale lanserar Solana Trust när SOL ökar 10 000%

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on dec 1, 2021
  • Grayscale har lanserat Grayscale Solana Trust.
  • Denna Trust kommer att vara tillgängligt för enskilda och institutionella investerare.
  • Förtroendet kommer när SOL:s årliga vinster överstiger 10 000%.

Grayscale, det största digitala kapitalförvaltningsföretaget, har meddelat att de lanserar en produkt som enbart kommer att förlita sig på och investera i Solana. Grayscale Solana Trust kommer att vara den 16:e investeringsprodukten hos företaget.

Enligt pressmeddelandet kommer Grayscale Solana Trust att vara tillgänglig för enskilda och institutionella investerare. Dessutom kommer produktens lansering när SOL-tokens rapporterar stora vinster i år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Gråskala lanserar Solana Trust

Den nya Grayscale Solana Trust kommer att fungera på samma sätt som investeringsfonderna med över enstaka tillgångar på företaget. Grayscale har redan andra truster som erbjuder investerare exponering för kryptovalutor som Bitcoin, Basic Attention Token, Bitcoin Cash, Chainlink, Ethereum, Ethereum Classic, Decentraland och mer.

VD:n för Grayscale, Michael Sonnenshein, kommenterade detta tillägg och sa:

Vi har haft en plats på första raden för den vanliga acceptansen och adoptionen av krypto, och upptäcker alltmer att investerare diversifierar sin exponering bortom digitala tillgångar som Bitcoin och Ethereum.

Sonnenshein noterade vidare att Grayscale skulle fortsätta att expandera sina kryptovalutaprodukter och erbjuda investerare möjligheten att ge sig in i den digitala ekonomin. Solana Trust kommer med en minsta investering på $25 000 och en genomsnittlig årlig avgift på 2,5%.

Solana ökar 10 000% på ett år

Data från CoinGecko visar att Solana (SOL/USD) har ökat med mer än 10 000% under det senaste året. För närvarande rankas SOL som den 5: e största kryptovalutan med ett börsvärde på över 66 miljarder dollar.

Solana-nätverket tros vara en ”Ethereum-mördare” eftersom det försöker lösa de flesta problem som finns på Ethereum-nätverket.

Solana använder ett proof-of-history-protokoll som gör att nätverket kan erbjuda höga transaktionshastigheter. Solana tros vara det snabbaste blockchain-nätverket på marknaden. Nätverket tar också ut låga transaktionsavgifter på $0,01, vilket är en enorm kontrast från de extremt höga avgifterna på Ethereum.

På grund av denna skalbarhet har Solana fått mycket adoption i år. Projekt som Power Ledger migrerade från Ethereum till Solana i början av året. Enligt DeFi Llama är det totala värdet låst på Solana-blockkedjan över 14 miljarder dollar, vilket är en anmärkningsvärd tillväxt från TVL på 1,2 miljarder dollar i början av augusti.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money