IDEX lanserar den första hybridlikviditets-DEX i historien

By: Daniela Kirova
on dec 1, 2021
  • DEX för att skydda användare från stigande gasavgifter på Ethereum-nätverket
  • Börsens innovativa design garanterar en unik handelsupplevelse
  • Inte mycket har gjorts hittills för att ta itu med MEV, misslyckade transaktioner och andra ekosystemproblem

Ledande DEX IDEX har lanserat sin v3 Hybrid Liquidity DEX on Polygon (MATIC/USD), fick Invezz veta av ett pressmeddelande. Detta är den första hybridlikviditets-DEX i historien. Det syftar till att lindra problem som glidning, front-running, sandwichattacker och andra typiska för DEX-ekosystemet. Samtidigt vill man skydda användarna från stigande gasavgifter på nätverket Ethereum (ETH/USD).

Unik handelsupplevelse

Den innovativa designen av börsen garanterar en unik handelsupplevelse med egenskaper som är typiska för både centraliserade börser (CEX) och DEX, inklusive AMM-poollikviditet, förbättrad säkerhet och en högpresterande orderbok.

Åtgärda ihållande problem med DeFi

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om TVL för DeFi nästan har nått 257 miljarder dollar, har inte mycket gjorts för att ta itu med ihållande problem med ekosystemet, inklusive MEV (miner extractable value) och misslyckade transaktioner.

Uniswap (UNI/USD), en populär Ethereum-baserad DEX, meddelade nyligen att den hade minskat antalet misslyckade transaktioner på sin plattform med 5% (från 11% till 6%). Mer än 100 000 av deras transaktioner misslyckades dock den här veckan, vilket visar hur allvarligt problemet är.

Alex Wearn, VD för IDEX, kommenterade:

DeFi har försvårats av problem som bensinpriser, framsteg och glidning sedan starten, men få lösningar har verkligen erbjudit svar på dessa problem. Den nya Hybrid Liquidity-designen skyddar användare från dessa smärtpunkter, samtidigt som den genererar högre avkastning för likviditetsleverantörer för att öka skalbarheten i den bredare decentraliserade ekonomin.

Hamzah Khan, DeFi Lead på Polygon, sa:

Vi är glada över att hjälpa IDEX att lansera sin plattform på Polygon och tror att den kommer att fungera som en katalysator för decentraliserade applikationer som bygger på vårt nätverk. IDEX tar ett innovativt tillvägagångssätt för att lösa problem som t.ex. förekommande och misslyckade affärer, vilket hjälper till att skapa betydande värde för handlare.

Ny börs kombinerar AMM-pooler och orderbok för att skydda användare

IDEX v3 Hybrid Liquidity kombinerar automatiserade marknadsgarant (AMM) likviditetspooler och en orderbok för att skydda medlemmar i dess community från fallgroparna hos AMM genom att utföra omedelbara affärer mot den bästa möjliga kombinationen av poolad likviditet och limitorder.

Detta tillvägagångssätt möjliggör avancerade affärer, genererar högre avkastning för likviditetsleverantörer och säkerställer rättvis handel i realtid.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money