Krypto för över 30 miljoner USD stulet från MonoX DeFi-protokoll

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on dec 1, 2021
  • MonoX har drabbats av det senaste DeFi-hacket.
  • Över 31 miljoner dollar i WETH, MATIC och andra kryptovalutor stals.
  • MonoX har bekräftat hacket och uppger att de vill prata med hackaren.

Den decentraliserade finanssektorn (DeFi) har registrerat ytterligare ett hack. Hacket har ägt rum på MonoX, ett DeFi-likviditetsleverantörsprojekt som erbjuder enstaka tokenpooler. Tidiga data visar att hackarna gjorde undan med över $30 miljoner i olika kryptovalutor.

Detta är den senaste attacken mot en rad hacks på DeFi-plattformar som har skett i år. Över 500 miljoner dollar har stulits från DeFi-plattformar under det sista halvåret 2021.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

MonoX drabbas av DeFi-hack

MonoX tog till Twitter för att bekräfta det senaste intrånget på sina system. Protokollet angav att hacket utfördes med en ”metod i swapkontraktet utnyttjades och höjde MONO-tokenpriset till skyhögt.”

I förklaringen uppgav MonoX att priset på MONO-tokens var artificiellt konfigurerat till ett högre värde, vilket gjorde att angriparen kunde använda token för att köpa andra kryptovalutor i poolen till lägre priser.

Pengarna som stulits från protokollet inkluderar 18,2 miljoner USD i Wrapped Ethereum (WETH/USD) och 10,5 miljoner USD i Polygon (MATIC/USD). Andra tokens som stulits under detta hack inkluderar DUCK, IMX, GHST, LINK, MIM och WBTC.

I uttalandet uppgav MonoX det

Först och främst vill vi omedelbart be om ursäkt för händelsen, och vi försäkrar dig att hela vårt team och våra partners arbetar med detta just nu. Säkerhet för användarnas fond är av yttersta vikt för oss, och vi har haft flera säkerhetsrevisioner och en säkerhetsrådgivare som arbetar med oss löpande. Men tyvärr blev vi fortfarande utnyttjade.

MonoX har inte gått ut med några detaljer om attacken, men de har sagt att de är villiga att prata med hotaktören för att lösa ärendet.

DeFi-hack på uppgång

DeFi-hack har ökat de senaste månaderna. Några av de senaste hacken på DeFi-nätverk inkluderar pNetwork, där 12 miljoner dollar stals. Det andra fallet är på SushiSwap, där 3 miljoner dollar stals.

Det största DeFi-hacket inträffade i år på Poly-nätverket, där en hackare gjorde undan med 600 miljoner dollar. Även om hackaren returnerade det mesta av dessa pengar, förblev det det största DeFi-hacket i historien.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money