IOTA lanserar sin egen flerkedjiga smarta kontraktsplattform Assembly

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on dec 3, 2021
  • IOTA avslöjade lanseringen av en ny, smart kontraktsorienterad plattform inom sitt ekosystem.
  • Kallad Assembly kommer plattformen att vara flerkedjig, snabb och skalbar.
  • Trots att plattformen har en lång lista med funktioner, anser många att den är onödig.

Enligt IOTAs senaste blogginlägg är projektet just på väg att avslöja en ny smart kontraktsplattform känd som Assembly. Plattformen kommer att erbjuda mycket konkurrenskraftiga avgifter, den kommer att innehålla mycket sammansatta kedjor och dess mål är att hjälpa till att påskynda införandet av Web 3.0. Inte bara det, utan användare kommer också att kunna använda plattformen för att satsa IOTA (MIOTA/USD) och tjäna belöningar för att göra det, denna gång i ASMB-tokens.

Vad handlar Assembly om?

Som förklaras i blogginlägget, som faktiskt lanserades på Assemblys egen webbplats och sedan retweetades av IOTA, kommer Assembly-plattformen att bli ett skalbart nätverk med flera kedjor för splittrade, komponerbara smarta kontrakt. Som vissa kanske redan vet är sharding en populär metod för att uppnå skalning, eftersom det minskar valideringstiden genom att skapa mindre grupper av noder avsedda att validera transaktioner, istället för att låta hela nätverket göra det.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Projektet kommer att tillåta alla som använder protokollet att skapa sin egen splittrade smarta kontraktskedja och till och med låta dem definiera den genom att använda sina egna parametrar. Dessutom tillägger den att alla smarta kontraktskedjor som byggs på nätverket är helt delade nätverk, begränsade endast av deras egen genomströmning.

Men Assembly betonar också att det kommer att vara det öppna nätverket för att bygga och koppla samman öppna världar. Detta är något som Ethereum (ETH/USD) har försökt uppnå under en lång tid nu, men det var för begränsat av sin egen teknik för att göra det. Det är därför Vitalk Buterin, projektets medgrundare, föreslog Ethereum-skärning, tillsammans med flera andra lösningar som skulle kunna minska kostnaderna för transaktioner.

Assembly lyckades nu göra det på egen hand, och det kommer att distribuera upp till 70% av sin inhemska ASMB-krypto till gemenskapen.

En sak att notera är att tillkännagivandet har gjort många besvikna, trots den långa listan med funktioner som plattformen kommer att erbjuda. Anledningen till detta är det faktum att IOTA lanserade smarta kontrakt på sitt huvudnät för bara en månad sedan, varför många nu känner att ett helt nytt nätverk är onödigt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money