Coupa Software har minskat med 10% efter arbetstid: här är katalysatorn

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on dec 7, 2021
  • Coupa Software säger att de förlorade mer pengar under tredje kvartalet på årsbasis.
  • Dess kvartalsjusterade vinst per aktie och intäkter kom bättre än väntat.
  • Molnföretaget fördubblade sin helårsguidning för justerad EPS.

Aktierna i Coupa Software Inc (NASDAQ: COUP) faller med mer än 10% i utökad handel efter att mjukvaruföretaget sa att det förlorade mer pengar under sitt tredje tredje kvartal på årsbasis.

Q3 resultat

Coupa rapporterade 91,2 miljoner dollar i nettoförlust, vilket motsvarar 1,23 dollar per aktie. Under samma kvartal förra året var förlusten begränsad till 60,8 miljoner dollar eller 88 cent per aktie. På justerad basis tjänade dock teknikplattformen för affärsutgiftshantering 31 cent per aktie mot endast 18 cent per aktie förra året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Molnföretaget skyllde på driftskostnader för att ha förlorat mer pengar under det senaste kvartalet. Coupa spenderade 57% mer på försäljning och marknadsföring, vilket höjde dess totala driftskostnader till 164,3 miljoner USD, en markant ökning från 115,8 miljoner USD under tredje kvartalet 2020.

Med 185,8 miljoner dollar noterade dess intäkter en årlig tillväxt på nästan 40%. I jämförelse hade analytiker förutspått 2 cents justerad vinst per aktie på 177,6 miljoner dollar i intäkter. Kvartalsberäknade faktureringarna ökade med 38% under tredje kvartalet.

Framtidsutsikter

För helåret fördubblade Coupa sin guidning för justerad vinst per aktie till 66 cent till 69 cent, inklusive 3 till 5 cents justerad vinst per aktie som man förväntar sig under innevarande kvartal. Det Nasdaq-noterade företaget förutspår nu en högre intäkter från 717 miljoner till 718 miljoner dollar i år, inklusive upp till 186 miljoner dollar som det förutspår för fjärde kvartalet.

I resultat pressmeddelande, vd Rob Bernshteyn sa:

Vi ser ett starkt antagande av Coupa-plattformen eftersom våra kunder fortsätter att prioritera Business Spend Management som en grundläggande aspekt av deras framåtriktade strategi. Vi fortsätter att utnyttja vår Value-as-a-Service-metod för att lägga till strategiska kunder inom många branscher och av alla storlekar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money