Ad

Balancer Labs lanserar Boosted Pools för att lösa låg kapitaleffektivitet

Av:
Dec 16, 2021
Listen
  • Låneprotokollet Aave kommer att vara den första iterationen av de banbrytande Boosted Pools
  • Boosted Pools gör det möjligt att sätta in den återstående delen av likviditeten i utlåningsprotokoll
  • En gamechanger för likviditetsleverantörer och handlare

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Balancer Labs tillkännagav den officiella lanseringen av Boosted Pools, som syftar till att lösa låg kapitaleffektivitet med token-avkastning insatt i AMM-pooler, fick Invezz veta av ett pressmeddelande. Balancers nära samarbetspartner, utlåningsprotokollet Aave (AAVE/USD), kommer att vara den första iterationen av denna banbrytande produkt.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Handlare använder bara 10% av likviditeten i AMM-pooler

Copy link to section

Vanligtvis använder handlare bara 10% av likviditeten som sätts in i en AMM-pool eftersom handelsstorlekarna är mycket mindre än den tillgängliga likviditeten. Boosted Pools gör det möjligt att sätta in den återstående delen av likviditeten i utlåningsprotokoll, där den tjänar ytterligare avkastning.

Löser försök att slå in och packa upp polletter under byte

Copy link to section

AMM-pooler har inslagna tokens av avkastningsbärande tillgångar (aDAI) istället för DAI för att öka den övergripande poolavkastningen, men token-inpackning och uppackning under ett byte är för dyrt och måste göras med en reläer. Aave’s Boosted Pools sparar denna ansträngning och överlåter det till arbitragörer som har incitamentet att göra det.

Fernando Martinelli, Balancer Labs VD och medgrundare, sa:

Samarbetet med Aave som den första iterationen av Boosted Pools-lanseringen är en naturlig passform och befäster deras plats i Balancers ekosystem. Det finns olika nivåer av Boosted Pool-innovationer som leder till konkreta resultat, djupare likviditet, effektivare integrationer för likviditet och högre avkastning.

Stani Kulechov, Aaves grundare och VD, tillade:

Samarbetet med Balancer för lanseringen av Aave Boosted Pools är ett utmärkt exempel på otrolig innovation som sker inom DeFi. Jag har följt Balancers V2-lansering noga och Boosted Pools erbjuder användarna djupare likviditet och mer tillgång till Aave. Med hjälp av Balancer ser vi fram emot att ge användarna en sömlös intjäningsupplevelse.

Boosted Pools: en gamechanger för likviditetsleverantörer och handlare

Copy link to section

Boosted Pools kan vara en gamechanger för likviditetsleverantörer och handlare eftersom utlåningsprotokoll kan vara mycket dyra att gå med i eller lämna. De tillåter användare att behålla en mindre andel i poolen för att användas som likviditet och distribuera en del i en pool till Aave eller andra penningmarknader. Den senare delen kommer att samla på sig ränta från Aave-plattformen och eventuell distribution från dess pooler.

AAVE Balancer Dai Kryptovaluta