Jack Dorsey föreslår skapandet av en rättslig försvarsfond för BTC-utvecklare

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jan 13, 2022
  • Per Dorsey försöker fonden hjälpa Bitcoin-gemenskapen, som står inför rättstvister på flera fronter.
  • Fonden skulle hantera uppgifter som att hitta och anställa försvarsadvokater och betala juridiska räkningar.
  • Dorsey hävdar att fonden inte behöver samla in ytterligare operativa medel för tillfället.

Jack Dorsey, VD för Block, har tillkännagett planer på att bilda Bitcoin Legal Defense Fund, en ideell organisation som skulle erbjuda Bitcoin-utvecklare rättsligt skydd. Dorsey föreslog denna idé genom ett e-postmeddelande som han skickade till Bitcoin-utvecklarens e-postlista tidigare idag.

Genom detta initiativ hoppas den amerikanska entreprenören kunna hjälpa Bitcoin-communityt, som för närvarande är föremål för flerfrontstvister.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I mejlet han skickade påpekade Dorsey att,

Rättstvister och fortsatta hot har sin avsedda effekt; enskilda tilltalade har valt att kapitulera i brist på juridiskt stöd. Utvecklare med öppen källkod, som ofta är oberoende, är särskilt mottagliga för juridiska påtryckningar. Som svar föreslår vi ett samordnat och formaliserat svar för att hjälpa utvecklare att försvara.

E-postmeddelandet beskrev Bitcoin Legal Defense Fund som en enhet som skulle hjälpa till att minimera juridisk huvudvärk som skrämmer utvecklare och hindra dem från att aktivt utveckla Bitcoin och relaterade projekt som Lightning Network och Bitcoins sekretessprotokoll.

Specifikt noterade Dorsey att fonden skulle fokusera på att försvara utvecklare från stämningar baserat på deras arbete i Bitcoin-ekosystemet. För att säkerställa säkerheten för utvecklare skulle fonden hantera ansvar som att hitta och behålla försvarsadvokater, utveckla rättstvister och betala juridiska räkningar.

Ett gratis och frivilligt alternativ för utvecklare

Dorsey tillade att detta initiativ är gratis och frivilligt för Bitcoin-utvecklare. Enligt honom ska fonden börja med en kår frivilliga och deltidsanställda jurister. Han påpekade vidare att fondens styrelse skulle ansvara för att välja ut vilka stämningar och svaranden fonden skulle hjälpa till att försvara.

Dorsey anmärkte,

För närvarande försöker fonden inte samla in ytterligare pengar för sin verksamhet, men kommer att göra det på styrelsens anvisningar om det behövs för ytterligare rättsliga åtgärder eller för att betala för personal.

E-postmeddelandet, som var medundertecknat av Chaincode Labs medgrundare Alex Morcos och akademikern Martin White, beskrev att fondens första uppgift skulle vara att ta över samordningen av Tulip Trading-processen, som hävdar att vissa utvecklare har brutit mot förtroendeplikt. Dessutom kommer fonden att tillhandahålla finansieringskällan för externa rådgivare.

Den här nyheten kommer efter att Dorsey lämnade Twitter i slutet av november 2021 och lämnade VD-posten till Parag Agrawal. Strax efteråt ledde han Squares omprofilering till Block, vilket styrde det finansiella betalningsföretaget på en blockchain-väg.

Företaget har sedan dess experimenterat med krypto, inklusive en decentraliserad börs (DEX) för handel med Bitcoin (BTC/USD) bland andra krypto.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money