Coinbase samarbetar med Mastercard för att minska friktionen i NFT-köp

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on jan 19, 2022
  • Mastercard har samarbetat med Coinbase för att stödja betalningar på sin NFT-marknad.
  • Mastercard debet- och kreditkort kommer att användas för betalningar på plattformen.
  • Detta kommer när Mastercard fortsätter med sin strävan att stödja kryptobetalningar.

Mastercard driver vidare mot att stödja produkter och tjänster för kryptovaluta. Den senaste affären med Mastercard är med den kommande Coinbase NFT-marknaden.

Coinbase tillkännagav planer på att avslöja en NFT-marknad förra året. Väntelistan för detta erbjudande står för närvarande på miljontals användare, vilket visar att det kommer att vara en av de största NFT-plattformarna i sektorn när det väl lanseras.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Mastercard för att stödja NFT-köp

Coinbase noterar att genom sitt senaste partnerskap med Mastercard kommer det senares kredit- och betalkort att användas för att köpa olika produkter och tjänster på NFT-marknaden. Coinbase-chefer uppgav att detta partnerskap kommer att underlätta processen att köpa NFTs.

Coinbase NFT-plattformen kommer att tillåta prägling och köp av icke-fungibla tokens. NFTs har blivit mycket populära under det senaste året. Processen att köpa NFT:er är dock för närvarande lång, och den kan vara för komplicerad för dem som inte är väl insatta i kryptobranschen.

För att köpa en NFT måste man skapa en kryptoplånbok, köpa kryptovalutor och spendera dessa på NFT:er listade på en NFT-marknadsplats. Men genom Mastercard kommer de som vill köpa NFT:er att ha en enklare process.

Mastercards Raj Dhamodharan kommenterade detta partnerskap och sa: ”Att engagera fler människor på ett säkert och säkert sätt är kanske det bästa sättet att hjälpa NFT-marknaden att blomstra. När det gör det ser Mastercard ännu större potential för NFT:s underliggande teknik att gå bortom konst och samlarföremål till många fler områden.”

Mastercard strävar efter kryptopartnerskap

Boomen i populariteten för kryptovalutor under det senaste året har skapat en idealisk möjlighet för betaltjänstleverantörer som vill erbjuda kryptorelaterade tjänster till sina kunder.

Mastercard har legat i framkant när det gäller att säkra affärer med olika aktörer inom kryptovalutasektorn. Några av de partnerskap som det har säkrat inkluderar Gemini, BitPay och Mintable. I oktober meddelade Mastercard att de samarbetade med Bakkt för att låta banker och handlare erbjuda kryptorelaterade tjänster.

Mastercards största konkurrent, Visa, har också varit aktiv inom kryptorymden. Visa har samarbetat med ett 60-tal företag inom kryptovalutasektorn. Liksom Mastercard har Visa också samarbetat med Coinbase för att driva sin kryptoagenda.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money