Silvergate minskade med 10% efter räkenskaper för fjärde kvartalet

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi tar fitness och en hälsosam livsstil på stort allvar. På sin fritid simmar hon gärna, springer och lagar… Läs mer.
on jan 19, 2022
  • Företaget rapporterade en nettovinst på 21,4 miljoner USD för fjärde kvartalet 2021.
  • Gemensamma aktieägare hade tillgång till en nettovinst på 18,4 miljoner dollar under kvartalet.
  • Företagets Silvergate Exchange Network hanterade dollaröverföringar uppgående till 219,2 miljarder dollar.

Silvergate Capital Corporation (NYSE: SI) gick ned 10% efter att Silvergate Bank, dess helägda dotterbolag, tillkännagav sin ekonomi för fjärde kvartalet för 2021.

Finansiella höjdpunkter

Företaget rapporterade 21,4 miljoner dollar i nettovinst under fjärde kvartalet 2021, vilket var mycket mer än de 9,1 miljoner dollar som det spelade in under samma kvartal föregående år. Det var dock mindre än de 23,5 miljoner dollar som det registrerade under tredje kvartalet 2021. Nettointäkterna som vanliga aktieägare hade tillgång till under Q4 2021 var 18,4 miljoner dollar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Silvergate Exchange Networks hanterade dollaröverföringar på cirka 219,2 miljarder USD under fjärde kvartalet 2021, vilket var en ökning med 270% jämfört med de 59,2 USD som det hanterade under samma kvartal föregående räkenskapsår. Det var också mer än de 162 miljarder dollar som registrerades under föregående kvartal 2021.

Totala Silvergate Exchange Network hävstångsåtaganden uppgick till cirka 570 miljoner USD under fjärde kvartalet 2021. Detta var mycket mer än de 82,5 miljoner USD som det registrerade under samma kvartal föregående räkenskapsår.

Nettoresultatet för hela räkenskapsåret 2021 uppgick till cirka 78,5 miljoner dollar, mycket mer än de 26 miljoner dollar som företaget noterade under föregående räkenskapsår. Som ett resultat var nettoinkomsten som stamaktieägarna hade tillgång till under räkenskapsåret 2021 25,5 miljoner USD, eller en utspädning per stamaktie på 2,91 USD.

Rivergate Exchange Network hanterade dollaröverföringar på cirka 787,4 miljarder dollar under räkenskapsåret 2021, vilket också var mycket mer än de 135,7 miljarder dollar som det hanterade under föregående räkenskapsår.

Ledningens kommentarer

Silvergates verkställande direktör och president, Alan Lane, bekräftade hur 2021 var ett år av betydande tillväxt för dem, vilket drevs av en solid efterfrågan på deras digitala valutaoptioner som drivs av Silvergate Exchange Network. Mr Lane sa:

Totala insättningar växte till 14,3 miljarder USD i slutet av 2021 och vår helårsnetto mer än tredubblades jämfört med förra året, vilket återspeglar tillväxten i både avgiftsintäkter och räntenetto.

VD fortsatte på:

Under det fjärde kvartalet ökade vi SEN-utnyttjandet och transaktionsintäkterna, växte avsevärt SEN Leverage-krediter och ökade genomsnittliga insättningar från digitala valutakunder till rekordhöga 13,3 miljarder USD.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money