Aleph.im slutför en finansieringsrunda på 10 miljoner dollar

By: Daniela Kirova
Daniela Kirova
Daniela föddes i Bulgarien, växte upp i Chicago och flyttade sedan till Michigan för att gå på University of… Läs mer.
on jan 20, 2022
  • Aleph är på ett uppdrag att tillhandahålla censurbeständig datalagring och helt decentraliserad datorkraft
  • Den här månaden kommer nätverket att börja rulla ut sina första datorresursnoder
  • Den senaste finansieringsomgången kommer att garantera att mer än 150 nodoperatörer får minimilönebetalningar.

Aleph.im, ett decentraliserat lagrings- och datornätverk över blockkedjor, har genomfört en finansieringsrunda på 10 miljoner dollar från Stratos Technologies, fick Invezz veta av ett pressmeddelande. Omgången stöddes av Theia, Ellipti, Token Ventures, Seven Capital, Zeeprime, TRGC, NOIA Capital, Bitfwd Capital, Incuba Alpha, RareStone, med flera.

Eliminerar behovet av centralisering

Finansieringsrundan kommer att driva Aleph.im i riktning mot att uppfylla sitt uppdrag att tillhandahålla censurbeständig datalagring och helt decentraliserad datorkraft. Detta kommer att undanröja behovet av en centraliserad eller kontrollerande enhet en gång för alla.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den här månaden kommer nätverket att börja rulla ut sina första datorresursnoder. Så småningom kommer dessa att bära huvuddelen av sin processorkraft. Aleph.ims grundare Jonathan Schemoul sa:

Den här finansieringsomgången är en viktig del i genomförandet av vår bredare vision för Aleph.im. Utöver den omedelbara utbyggnaden av nätverkets beräkningsnoder, kommer detta år också att medföra aktiveringen av Aleph.im-lagringsnoder, vilket innebär att nätverket kommer att kunna både decentraliserad bearbetning och decentraliserad lagring. Detta kommer att göra det möjligt för webb 3-byggare, Dapps och protokoll att helt decentralisera upp till den sista delen av deras utvecklingsstack.

Den senaste finansieringsomgången kommer att garantera att fler än 150 nodoperatörer får minimilönebetalningar i ALEPH. I slutändan kommer denna ansträngning att möjliggöra full-stack decentralisering för nyckelblockchain- och dApp-utvecklare.

Aleph stöder Solana-appindexering, Ubisoft-decentralisering

År 2021 underlättade Aleph Solanas (SOL/USD) applikationsindexering och Ubisofts decentraliserade lagringssystem, vilket stödde dynamiska NFT på Ubisoft Quartz.

Nätverket samarbetade med Polygon (MATIC/USD), Request Network och Neon Labs. Genom sitt partnerskap med Aleph.im kommer Neon Labs att göra det möjligt för EVM-kompatibla applikationer att sömlöst integreras med Solanas ekosystem.

Nodexpansion börjar omedelbart

Aleph.ims expansion av datorresursnod, som kommer att starta omedelbart, kommer att ske i en trestegsprocess. Slutresultatet kommer att involvera att ansluta resurs till befintliga kärnkanalnoder. Alla lagrings- och bearbetningsnoder kommer att vara online och alla kärnkanaler kommer att fungera som nätverkskontroller i mitten av detta år.

Med fortsatt expansion av nätverket hoppas Aleph.im att den nyligen förvärvade finansieringen kommer att uppmuntra fler bidragande operatörer att gå med.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money