Nexo samarbetar med Bakkt för digitala tillgångsförvaringstjänster

Av:
jan 21, 2022
  • Nexo har samarbetat med Bakkt Holdings.
  • Genom partnerskapet kommer Bakkt att erbjuda säkra lagringstjänster för en del av Nexos innehav.
  • Bakkt har säkrat flera stora partnerskapsaffärer de senaste månaderna.

Nexo, en utlåningsplattform för kryptovaluta, kommer att samarbeta med Bakkt Holdings för att erbjuda digitala tillgångsförvaringstjänster. Bakkt Holdings kommer att ha vårdnaden över en del av Bitcoin och Ethereums innehav av Nexo.

Bakkt Holdings är ett digitalt tillgångsföretag noterat på New York Stock Exchange (NYSE). Bakkt-lagret kommer att tillhandahålla säker lagring för BTC och ETH genom detta partnerskap.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bakkt att erbjuda kryptoförvaringstjänster

Tillkännagivandet noterade att en del av de digitala tillgångarna som ägs av Nexo-användare kommer att hållas inom den digitala tillgångslagring online och offline som tillhandahålls av Bakkt-lagret. Bakkt använder de två lagringsnivåerna för att minska risken för onlinelagring.

Bakkt ger också ett extra lager av skydd, eftersom plånböckerna är byggda på en säker och säker arkitektur. Ytterligare fysisk säkerhet som valv tillhandahålls också. Bakkt Warehouse är också försäkrat av en fond på 125 miljoner dollar, vilket gynnar Nexo-användare.

Affärsutvecklingschefen för Nexo, George Manolov, kommenterade denna utveckling och sa:

Vi insåg att Bakkts infrastruktur och reglering-första strategi för krypto var en naturlig passform, och vi är övertygade om att detta partnerskap kommer att gynna alla våra kunder och utöka Nexos förmåga att betjäna den oöverträffade institutionella efterfrågan på kryptovalutor samt individers växande transaktionsvolymer. .

Bakkt utökar sina partnerskap

Bakkt regleras av New York Department of Financial Services. Det är också registrerat som ett Money Service Business med FinCEN, och det har förvärvat en BitLicense under New York Department of Financial Services.

Efter den växande användningen av digitala tillgångar har efterfrågan på vårdnadstjänster varit stor. Detta har gjort det möjligt för Bakkt att säkra partnerskapsavtal med olika finansiella institutioner. Förra månaden samarbetade man med Manasquan Bank i USA för att erbjuda digitala tillgångstjänster till sina kunder.

Bakkt samarbetar också med Google Pay för att tillåta användare på denna betalningsplattform att göra transaktioner med sina Bakkt Visa-betalkort. I oktober förra året tillkännagav Bakkt sitt partnerskap med Mastercard för att tillåta det senare att erbjuda kryptovaluta till de banker och handlare som använder Mastercard som betalningsplattform.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money