Dogecoin (DOGE) faller med 20% under de senaste 24 timmarna

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on jan 23, 2022
  • Dogecoin har sjunkit med cirka 20% under de senaste 24 timmarna.
  • Myntet ligger nu på en lägsta nivå i nio månader.
  • Hela kryptomarknadsvärdet har också fallit med cirka 12,9% under de senaste 24 timmarna.

Kryptovalutamarknaden befinner sig för närvarande i en stor lågkonjunktur, där det globala kryptomarknadsvärdet har sjunkit med cirka 12,9% under de senaste 24 timmarna. I skrivande stund stod det totala börsvärdet på 1,69 biljoner dollar, enligt Coingecko.

Ett av de mynt som har lidit mycket efter denna marknadsnedgång är Dogecoin (DOGE/USD). Dogecoin har sjunkit med cirka 20% under de senaste 24 timmarna för att börja handlas på $0,122.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

DOGE sjunker till 9 månaders lägsta

Dogecoin fortsätter med sin prisnedgång, med meme-myntet som nu ligger runt 82,3% under sin rekordnivå. DOGE lyckades inte återhämta sig till detta rekord som skapades i maj 2021.

Data från CoinGecko visar också att Dogecoin har fallit med cirka 30% under den senaste veckan, där nedgången speglar vad som har hänt på den bredare kryptovalutamarknaden den här veckan.

Idag sjönk Dogecoin till under $0,12, vilket är den lägsta nivån för myntet sedan mitten av april förra året. I april förra året befann sig Dogecoin mitt i en handelsfrenesi efter att Teslas VD, Elon Musk, godkände token.

Före början av 2021 handlades DOGE till under en cent, men den tog senare upp takten och den 8 maj 2021 hade den nått en topp på 0,73 dollar. Men efter att Kina förbjöd kryptovalutor senare samma månad, började DOGE sin nedåtgående trend, och trots flera återhämtningar under de följande månaderna har mememyntet inte kommit i närheten av att återhämta sin ATH.

Sedan september förra året har DOGE aldrig handlat mer än $0,30. I november misslyckades det till och med att överträffa denna nivå när det globala marknadsvärdet för kryptomarknaden toppade på 3 biljoner dollar efter stora uppgångar.

Dogecoin’s har fortfarande stöd

Trots den dåliga prestandan för detta memmynt under de senaste månaderna har det inte förlorat stödet från Elon Musk, som är dess främsta förespråkare. Dessutom har andra miljardärsinvesterare som Mark Cuban investerat i meme-tokenen. Dogecoin har också godkänts som ett betalningsmedel, med meme-myntet som nu används för att stödja betalningar för Tesla-varor. Det har också godkänts av andra ledande varumärken som AMC Entertainment och Dallas Mavericks.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money