2 aktier varje investerare bör överväga att blanka den här veckan

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 25, 2022
  • Clarivate och Veeva Systems är en av de mest spännande aktierna att titta på den här veckan.
  • Clarivate har sjunkit 30% sedan början av året.
  • Veeva har fallit kraftigt från sina tidigare toppnoteringar på $340; fallet väntas bli betydligt värre.

Vi har identifierat namn som ser baisse ut och kan erbjuda intressanta investeringsmöjligheter på kortsidan. Med hjälp av teknisk analys av diagrammen över dessa aktier och lämpliga senaste åtgärder har vi nollställt två namn.

Clarivate

Source – TradingView

Clarivate Plc (NYSE: CLVT), informationsteknologi- och analysföretag har dragit i bromsen på en stor volym denna månad. Aktien har fallit 30% sedan början av året, vilket resulterat i anmärkningsvärd kursaktivitet. För tjurarna är detta dåliga nyheter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Penningflödet är negativt och Relative Strength Index (RSI) har nått sin maximala nivå av överköp. Naturligtvis är det inte en köpsignal; molnet är också rött och MACD:n rullar fortfarande över. En pull-up kan hända när som helst, och det skulle vara ett bra ställe att få kort.

Om du är en kortsäljare, överväg ett kort tillfälle i intervallet $17-$19, med ett mål på $11 men ett stopp på $22. Vänta inte länge för att undvika att fastna i en kortklämning.

Veeva Systems

Source – TradingView

Veeva Systems Inc. (NYSE: VEEV), en molnbaserad mjukvaruleverantör för biovetenskapsindustrin, är en annan högt värderad aktie som har rasat. Aktien har tappat mer än 30% av sitt värde sedan den nådde en topp på cirka 340 dollar och förväntas falla betydligt värre.

Penningflödet är lågt och Relative Strength Index (RSI) är översålt, men ingen av dessa faktorer indikerar en köpsignal. Molnet är också rött, med en baisseartad Moving Average Convergence Divergence (MACD) indikation.

För närvarande har aktien brutit sin stödnivå och den nedåtgående trenden fortsätter fortfarande. Investerare bör se upp för en nedgång till cirka $195 (viss långsiktigt stöd), men de bör också hålla en stop-loss runt $245.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money