Dessa 2 ”starka köp” utdelningsaktier gav minst 7%, dags att köpa?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 25, 2022
  • Aktiemarknaden övergår från tillväxtorienterade aktier till värdeorienterade aktier.
  • Investerare bör vara försiktiga när övergången äger rum.
  • ABR och TRTX är "Strong Buy"-utdelningsaktier som handlas till attraktiva värderingar.

Vi är mitt uppe i ett marknadsskifte från en tillväxtorienterad handelsmiljö till en som stöder värdeorienterade aktier. Investerare bör vara försiktiga eftersom övergången oundvikligen kommer att resultera i höga nivåer av volatilitet – se bara på den senaste NASDAQ-nedgången och S&P 500:s 8%-minskning.

Nedan finns två utdelningsaktier med hög avkastning på 7% eller mer, samt långsiktig prestation som har överträffat de bredare marknaderna. Många analytiker har gett varje aktie en stark köprekommendation; låt oss ta en titt på vad som gör dem så tilltalande för Wall Street-analytiker.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Arbor Realty Trust

Arbor Realty Trust, Inc. (NYSE:ABR) , en kommersiell och flerfamiljslångivare, är den första aktien vi ska titta på. Företaget är en direkt långivare som finansierar Fannie Mae och Freddie Mac-lån samt tillhandahåller finansiering till flerfamiljsbostadsutvecklare.

Bolaget gav ut cirka 2,47 miljarder dollar i utdelning under tredje kvartalet förra året, enligt det senaste kvartalet som avslöjas.

Source – TradingView

Arbor Realty-aktien har ett intervall på 52 veckor på $14,01 – $20,74. Aktien har också ett starkt stöd på cirka $16,64. Vid flera tillfällen förra året testades stödet men hölls, och aktien återhämtade sig. För närvarande är aktien på väg ned för att testa stödnivåerna igen, och det förväntas att stödet kommer att hålla och aktien kommer att skjuta i höjden till nya toppar.

Aktien säljs för 17,02 USD och har ett genomsnittligt prismål på 22,33 USD för en uppåtpotential på 31% under ett år.

TPG RE Finance Trust

Den andra utdelningsaktien vi ska titta på är TPG RE Finance Trust, Inc. (NYSE:TRTX) , en fastighetsinvesteringsfond (REIT), en typ av företag med en lång historia av att betala ut generösa utdelningar. Detta rykte härrör från en skatteregel som ger REITs mandat att returnera en stor del av intäkterna till aktieägarna direkt – och utdelningar är ett enkelt sätt att göra det.

Source – TradingView

Under de senaste månaderna har TRTX Stock handlats i en kanal mellan dess motstånds- och stödnivåer. Dessutom har dess beräkningar för det nuvarande kvartalet stigit från 29 cent per aktie till 30 cent per aktie, medan beräkningarna för innevarande år har stigit från 1,13 dollar per aktie till 1,17 dollar per aktie.

Sammantaget är det klart att detta är en aktie som Wall Street gillar; TRTX-aktier är prissatta till $12,25, och det genomsnittliga kursmålet på $15,17 från många analytiker tyder på utrymme för en 24% uppsida under de kommande 12 månaderna.

Sammanfattning

ABR och TRTX är utdelningsaktier som handlas till attraktiva värderingar. De tekniska och grundläggande analyserna av dessa aktier indikerar ett ”starkt köp.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money