Ripple uppnår rekordvärde på $15 miljarder

By: Daniela Kirova
Daniela Kirova
Daniela föddes i Bulgarien, växte upp i Chicago och flyttade sedan till Michigan för att gå på University of… Läs mer.
on jan 26, 2022
  • Ripple samlade in 200 miljoner dollar i en Tetragon-ledd serie C-finansieringsrunda i december 2019
  • SEC lämnade in en stämningsansökan på 1,3 miljarder dollar mot Ripple Labs
  • Investerare förlorade målet mot Ripple; teknikföretaget köpte deras aktier

Efter att ha annonserat ett återköp av serie C-aktier på 200 miljoner dollar kommer Ripple (XRP/USD) att uppnå en rekordhög värdering på 15 miljarder dollar. Det San Francisco-baserade teknikföretaget samlade in 200 miljoner dollar i en serie C-finansieringsrunda i december 2019, skrev CoinTelegraph.

Tetragon ledde finansieringsrunda, SBI Holdings deltog

Omgången leddes av det brittiska investeringsbolaget Tetragon Financial Group. SBI Holdings och Route 66 Ventures deltog också.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Exakt ett år senare lämnade den amerikanska finansövervakningshunden SEC (Securities and Exchange Commission) en stämning på 1,3 miljarder dollar mot Ripple Labs, Ripples vd Brad Garlinghouse och Ripples medgrundare Chris Larsen. Tillsynsmyndigheten anklagade de tilltalade för att använda den inbyggda XRP-token som en olicensierad digital tillgångssäkerhet.

Tetragon stämmer Ripple, förlorar

I början av januari förra året lämnade Tetragon in en stämningsansökan mot Ripple i Delaware Chancery Court i ett försök att ta avstånd från företaget i ljuset av det högprofilerade och öppet offentliga rättsförfarandet.

Tetragon försökte uppfylla sin avtalsmässiga skyldighet om en återköpsklausul till det (ouppgivna) investeringsbeloppet. I april 2021 dömde domstolen mot Tetragon och till förmån för Ripple, vilket fick den ekonomiska tvisten till ett slut.

Ripple att köpa aktier från investerare i finansieringsrunda

Ripple valde att köpa aktierna från Tetragon, SBI Holdings och Route 66 Ventures, vilket tyder på att företaget vill stärka sin finansiella styrka. VD Garlinghouse sa så mycket i en nyligen tweet-tråd.

Han kallade 2021 Ripples ”bästa år någonsin” trots det juridiska dramat och tillade att företaget aldrig har varit starkare ekonomiskt. Deras banksaldo är en miljard dollar.

Optimism inför framtiden

Ripples VD uttryckte optimism för framtiden vid sidan av nyheten om återköp och värdering. Han berättade att Ripple X skulle förbättra användbarheten av XRP Ledger i ett antal sektorer, inklusive NFTs och CBDCs. Garlinghouse twittrade:

RippleX – full fart framåt med att etablera en mängd funktioner för XRP Ledger – NFT, CBDC, interoperabilitetsbryggor, sidokedjor och så mycket mer – arbetar hand i hand med utvecklare och partners runt om i världen. Det är trots allt en flerkedjevärld.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money