Steel Dynamics resultat är på en rekordhög nivå

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 26, 2022
  • Steel Dynamics annonserade kvartalsresultat.
  • På tisdagen återhämtade sig aktien och återhämtade sig från intradagsförluster på måndagen.
  • Investerare bör hålla reda på revidering av vinstuppskattningar.

Efter måndagens stängning inledde Steel Dynamics, Inc. (NADAQ:STLD) en hektisk vecka med stålintäkter. Efter att ha återhämtat sig i måndags med andra hårt drabbade stålaktier, sjönk STLD-aktien något på tisdagsmorgonen. Medan Steel Dynamics hävdade i sin resultaträkning att alla tecken pekar på en solid efterfrågan 2022, sa det inte mycket om stålprisprognoser.

Hållbarheten i aktiens omedelbara kursrörelse baserat på de nyligen släppta siffrorna och framtida vinstförväntningar kommer dock till största delen att bero på ledningens kommentarer om vinstkravet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

STLD aktieanalys


Aktien i STLD sjönk 1,5 procent till 53,87 dollar på tisdagsmorgonen. Aktien återhämtade sig från intradagsförluster på måndagen och slutade på 54,70$, upp 4,3 procent. Detta kom efter att aktien i Steel Dynamics föll med 15,7 procent förra veckan och bröt igenom sitt 200-dagars glidande medelvärde.

Källa – TradingView

Sedan mitten av augusti har den relativa styrkan för STLD-aktien, som noterar sin utveckling mot S&P 500, varit i en definitiv nedgång. Detta skapade tvivel om företagets misslyckade utbrytningsförsök från en kopp-och-handtagsplattform precis innan Thanksgiving.

Vad är nästa steg för Steel Dynamics?

Medan Steel Dynamics har släpat efter marknaden hittills i år, undrar investerare vad aktiens nästa drag kommer att bli.

Det finns inga enkla svar på denna avgörande fråga, men företagets vinstprognoser är ett pålitligt mått som kan hjälpa investerare att svara på det. Detta inkluderar inte bara aktuella uppskattningar av konsensusvinst för nästa kvartal, utan också hur dessa uppskattningar har utvecklats nyligen.

Marknadsrörelser på kort sikt och förändringar i resultatskattningsrevideringar har ett betydande samband, enligt empiriska studier. Investerare kan hålla reda på revidering av vinstuppskattningar på egen hand eller använda ett beprövat betygsverktyg; den här metoden har en bevisad meritlista när det gäller att dra nytta av kraften i revideringar av resultatuppskattningar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money