AT&T minskade med 10% trots toppberäkningar

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi är nyhetsreporter på Invezz och bevakar den amerikanska aktiemarknaden. Hon är bosatt i Indien men har följt och… Läs mer.
on jan 27, 2022
  • AT&T hade 74 miljoner HBO MAX- och HBO-användare 2021
  • Intäkterna under fjärde kvartalet sjönk med 10% tillskrivet av avyttrade verksamheter
  • AT&T rapporterar FY2021 justerad vinst per aktie på $3,4

AT&T (NYSE:T) har avslöjat att resultat för fjärde kvartalet indikerade fortsatta användare för HBO MAX-, trådlöst och fibersegment. Dessutom fick företaget fler telefonanvändare med abonnemang under hela året än de senaste tio åren och utökade med en miljon fiberabonnenter. På samma sätt slog företaget sina avancerade utsikter för internationella HBO Max- och HBO-användare med nästan 74 miljoner prenumeranter den 31 december 2021.

VD John Stankey sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi avslutade 2021 som vi startade det – genom att utöka våra kundrelationer, driva vår verksamhet mer effektivt och vässa vårt fokus. Vårt momentum är starkt och vi är övertygade om att det finns fler möjligheter att fortsätta att växa vår kundbas och driva kostnader från verksamheten.

Intäkterna under fjärde kvartalet 2021 sjönk med 10% på årsbasis

Konsoliderade intäkter under fjärde kvartalet 2021 var 40,96 miljarder USD, vilket slog konsensusberäkningarna 40,68 USD, men minskade med 10% på årsbasis, vilket återspeglar effekten av avyttrade segment och låga Business Wireline-intäkter. Under tredje kvartalet avyttrade bolaget US Videos och under fjärde kvartalet avyttrades Vrio. Nedgången kompenserades delvis av höga intäkter från Warner Media, återhämtning från pandemieffekter och höga intäkter från konsumentnät och mobilitet. Stankey kommenterade:

Vi är i början av en ny tidsålder av anslutningar. Vårt fokus nu är att vara USA:s bästa leverantör av anslutningsmöjligheter och även säkerställa att våra mediatillgångar är positionerade för att växa och verkligen bli en global mediedistributionsledare. När vi väl gör detta kommer vi att låsa upp det verkliga värdet av dessa verksamheter och erbjuda en fantastisk möjlighet för aktieägarna.

AT&T rapporterade fjärde kvartalets nettovinst (förlust) hänförlig till 5 miljarder USD eller 0,69 USD per aktie efter utspädning. På en justerad basis, inklusive avgifter för fusionsavskrivningar, en andel av DirecTVs immateriella avskrivningar, vinst på förmånsplaner och relaterade poster, hade företaget en vinst per aktie på 0,78 USD som överträffade konsensusuppskattningen på 0,76 USD per aktie.

AT&T hade totala intäkter på 168,9 miljarder dollar 2021

AT&T:s konsoliderade intäkter var 168,9 miljarder USD 2021, jämfört med 171,8 miljarder USD för ett år sedan, vilket återspeglar uppdelningen av den amerikanska videodivisionen under Q3 2021, såväl som effekterna av andra avyttrade verksamheter. Men högre intäkter inom WarnerMedia och Communications kompenserade något för dessa nedgångar.

För helåret var nettovinsten (förlusten) hänförlig till vanliga aktier 19,9 miljarder USD eller 2,76 USD per aktie efter utspädning. På justerad basis var vinsten per aktie för räkenskapsåret 2021 3,4 USD.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com
9.3/10