Frågor och svar med Claudiu Minea, medgrundare och VD för SeedOn

Av:
Jan 28, 2022
Listen
  • SeedOn för att lösa problem med skydd av immateriella rättigheter, transparens för transaktioner
  • Minimerar investeringsrisker och minskar bedrägerier med en smart depositionsmodell
  • Plattform vill skapa verkliga tillämpningar och användningsfall för blockchain-teknologi

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

SeedOn, en blockchain-baserad crowdfunding-plattform, underlättar projektfinansiering genom sin Smart Contract Escrow Model, där medel sätts in på ett gemensamt depositionskonto, som bara släpps ut i etapper när kraven är klara av projektet.

Entreprenörer kan få tillgång till sina pengar beroende på i vilken fas projektet befinner sig för närvarande, för att kringgå förluster som orsakats av bedrägliga crowdfunding-insatser.

Invezz pratar med plattformens VD och medgrundare, Claudiu Minea.

1. I stort sett, vilka är de huvudsakliga smärtpunkterna som SeedOn kommer att lösa?

Genom tiden har vi märkt några återkommande problem inom crowdfunding-sektorn. Frågor som skydd av immateriella rättigheter, brist på transparens och spårbarhet i transaktioner, bristande ansvarsskyldighet, orealistisk värdering, och viktigast av allt investeringsrisk och bedrägeri, åtgärdas ofta långsamt av crowdfunding-plattformar, och kvarstår som de största smärtpunkterna för både investerare och entreprenörer.

Ett av SeedOns huvudmål är att lösa dessa återkommande problem. Vi kommer att minimera investeringsrisker och minska bedrägerier genom att använda vår smarta depositionsmodell för kontrakt. Vi kommer att ha en etappbaserad kapitaltillförsel för nystartade företag, så entreprenörer kommer att ha tillgång till begränsade medel som allokeras till det aktuella stadiet, beroende på vilket stadium de befinner sig i och slutförandegraden för de uppsatta milstolparna.

Att registrera sig på SeedOn-plattformen kommer att innebära att även underteckna en NDA, vilket säkerställer att all information eller känslig dataläcka kan få juridiska konsekvenser. Vår plattform använder BSC (Binance Smart Chain) för att använda sin Consensus-mekanism och underlätta snabba, säkra och säkra transaktioner, synliga för nätverksanvändare hela tiden.

Dessutom kommer vi också att inkludera investeringar med kryptovaluta och en strukturerad kanal för post-raise-kommunikation. Investerare som använder vår plattform har möjlighet att använda vår SEON-token för att investera i en start eller ta emot sina belöningar, med möjligheten att förvärva vår token från SeedOn-plattformen även med fiat-valuta. När det gäller den strukturerade kommunikationskanalen efter höjning, anser vi att investerare hela tiden bör informeras om en startups framsteg.

Detta är en mycket viktig aspekt som ofta förbises av startups som finansieras genom konventionella crowdfunding-plattformar. Genom SeedOn kommer entreprenörer att behöva schemalägga företagsuppdateringsmöten för att hålla investerarna informerade och uppdaterade med sina framsteg. Förekomsten av dessa möten kommer att definieras i förhållande till genomförandefasens längd.

2. Hur granskar SeedOn projekt och deras grundare?

Tja, vi börjar screeningprocessen från och med projektinlämning. För att skicka in ett nytt crowdfunding-projekt måste alla entreprenörer gå igenom registrerings-, KYC- och screeningprocessen, och sedan fortsätta med bakgrundskontrollen.

Det kommer först att utföras av en AI-algoritm, som kontrollerar upphovsrättsintrång, och i slutändan får ett team av finansiella experter och affärskonsulter manuellt kontrollera detaljerna som hittas.

Alla inskickade noteringsförfrågningar för startups på SeedOn kommer att granskas av ett team av affärskonsulter, där kontinuerlig feedback kommer att ges till entreprenörer tills alla detaljer uppfyller vår plattforms riktlinjer och krav. Detta kommer att säkerställa att informationen som presenteras är tillräckligt detaljerad så att investerare förstår verksamhetens syfte och kan fatta ett välinformerat beslut.

3. Är upphovsrättsskydd och immateriella rättigheter ett problem med crowdfunding?

Ja, tyvärr har vi märkt att entreprenörer inte drar nytta av upphovsrättsskydd och immateriella rättigheter på ett korrekt sätt när det kommer till crowdfunding-sektorn.

Det är därför detta är en av de största smärtpunkterna som SeedOn kommer att ta itu med: genom att gata alla projektdetaljer med en autentiseringsmekanism så att endast registrerade investerare (som har undertecknat en NDA vid tidpunkten för registreringen) kommer att ha tillgång till startupens fullständiga projekt detaljer. Oregistrerade användare kommer att kunna se en offentlig kort beskrivning av projektet, som lyfter fram huvuddragen utan att avslöja detaljerade egenskaper och implementeringsstadier.

4. Vad kommer få folk att välja SeedOn som en crowdfunding-plattform, tror du?

Som en del av SeedOn vill vi skapa verkliga tillämpningar och användningsfall för blockchain-teknik, utan att begränsa det till enbart kryptoutrymmet. Denna teknik har betydande potential att revolutionera crowdfunding som vi känner den idag.

Vårt mål är att bygga en plattform som tar itu med problem som ställs av konventionella crowdfunding-plattformar som inte åtgärdas, och på så sätt få människor att naturligtvis välja en plattform som skulle lösa dessa problem. Detta är en avgörande aspekt, eftersom vi inte är för tidiga på marknaden, för att behöva utbilda användare om vad vi försöker uppnå, och inte heller för sent för att ha denna marknad redan mättad.

Crowdfunding-branschen har funnits i ungefär två decennier och är fortfarande ett av de mest populära sätten att samla in pengar. Säkert nog har crowdfunding-projekt genom tiden väckt några problem och avslöjat några behov bland deras stödjare. Att bygga en plattform med en solid grund kring dessa frågor och behov kommer definitivt att bidra till SeedOns framgång.

Dessutom kommer SeedOn fortlöpande att ta itu med alla nya frågor i enlighet med marknadens behov, eftersom vårt team av experter kommer att ägna stor uppmärksamhet åt användarens behov och potentiella nya problem som kan påverka crowdfunding-sektorn. Mer så, när det kommer till vår plattforms och applikations användar- och kundupplevelse, kommer vi att ha en forsknings- och utvecklingsavdelning (FoU) som ständigt kommer att hålla vår applikation uppdaterad.

5. Vilka är SeedOns främsta konkurrenter?

Det beror på vilken vinkel du tittar från. För närvarande finns det inga crowdfunding-plattformar som för närvarande använder blockchain. Men tills andra sådana plattformar dyker upp är våra konkurrenter de populära konventionella crowdfunding-plattformarna.

6. Vilka fördelar har SeedOn framför dem?

Bortsett från att ta itu med de nuvarande smärtpunkterna på crowdfunding-marknaden, skulle vår fördel vara att använda blockchain-teknik utanför kryptorymden och tillämpa den i crowdfunding-sektorn. Således kommer alla transaktioner att vara transparenta och spårbara för alla användare, vilket ger en förtroendefull miljö för både investerare och entreprenörer. SeedOn kommer att spela en viktig roll för att avsevärt minska bedrägeri- och investeringsrisker och arbeta för att revolutionera konventionell crowdfunding.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.