Cardano (ADA) har nästan full kapacitet efter lanseringen av Sundaeswap DEX

Av:
Jan 29, 2022
Listen
  • Cardanos blockchain har nästan full kapacitet.
  • Blockchains TVL nådde nyligen $80 miljoner.
  • Vissa användare har dock uttryckt oro över blockkedjans skalbarhet.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Cardano (ADA/USD) blockkedjan har registrerat en ökning i aktivitet under de senaste två veckorna. Detta följer efter lanseringen av Sundaeswap decentraliserade börsen (DEX) på blockkedjan.

Sundaeswap är den första DEX på Cardano sedan den senare introducerade smarta kontrakt i september. Även om aktiviteten på Cardano har ökat markant, har användarna inte varit imponerade.

Cardano blockchain aktivitet toppar

Det totala värdet låst (TVL) på Cardano blockchain nådde nyligen en topp på cirka 80 miljoner dollar trots lågkonjunkturen på den bredare marknaden. I skrivande stund stod TVL på 71,67 $, enligt DeFi Llama.

Den genomsnittliga blockkedjebelastningen på nätverket visar också att 93,19% av Cardanos block håller på att fyllas. Detta är en anmärkningsvärd tillväxt med tanke på att siffran låg på 32,49% den 31 december. Antalet ADA-plånböcker är också något under 3 miljoner.

Detta är en viktig milstolpe för Cardano-blockkedjan, som kommer omkring fem månader sedan smarta kontrakt gick live.

Vissa användare är inte imponerade

Medan de flesta av ADA-gemenskapen applåderade blockkedjans framgång, firade vissa användare det inte. Data visar att Cardano nästan har full kapacitet, med endast en enda DEX som körs på blockkedjan.

Cardano har sagt att det kommer att lansera skalningslösningar snart, men detta hindrar inte vissa användare från att ställa frågor. En Reddit-användare vid namn Extra_Till_838 noterade att Cardanos misslyckande att hänga med skulle avskräcka investerare.

“Jag ogillar det här eftersom det målar upp en bild av Cardanos blockchain som är överbelastad och kämpar för att hantera belastningen. Detta kan skrämma bort investerare från Cardano och få dem att tro att det inte är ett tillförlitligt blockchain-nätverk.”

Lanseringen av Sundaeswap präglades av en myriad av problem. Knappt fem minuter efter lanseringen började användare klaga på misslyckade transaktioner. Vissa användare klagar fortfarande på att deras beställningar på DEX ännu inte har behandlats, nästan en vecka efter lanseringen.

Sundaeswap är också engagerad i en tvist med CardStarter, där de två plattformarna skyller på varandra för investerarnedfall. Tvisten som har publicerats på sociala medier har till och med uppmärksammats av Cardanos grundare, Charles Hoskinson, som bad de två parterna att använda sig av skiljeförfarande eller gå till domstol för att avgöra ärendet.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.