Ad

eBays VD säger att företaget snart kan diversifiera sig mot kryptobetalningar

Av:
Feb 28, 2022
Listen
  • eBay kan snart diversifiera sig mot betalningar med kryptovaluta.
  • Marknadsplatsen vill vara ett nav för både fysiska och digitala föremål.
  • eBay stöder redan användningen av NFT på plattformen.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

eBay, en av de största digitala marknadsplatserna, kan snart acceptera kryptovalutor. eBay riktar sig till millennials och Gen Z, därför är det ett bra affärsdrag att acceptera alternativa betalningsmedel som kryptovalutor.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

eBay kunde acceptera kryptobetalningar

Copy link to section

eBay förväntas göra detta stora tillkännagivande under ett investerarmöte den 10 mars. eBays VD Jamie Iannone sa att företaget nu var ute efter att diversifiera sig till alternativa betalningar, eftersom det nu hanterar handelsvolymer för 85 miljarder dollar.

Marknaden har redan tagit stora beslut för att stödja Gen Z och millennials på plattformen. För att göra det möjligt har de samarbetat med Afterpay, ett företag baserat i Australien, vars huvudmålgrupp är Gen Z. Afterpay stöder ett ramverk för “Köp nu betala senare”.

“Och så fortsätter vi att utvärdera andra former av betalningar som vi bör ta på plattformen,” sa Iannone. “Vi accepterar för närvarande inte kryptovaluta på plattformen.” de andra strategier som används för att locka denna generation inkluderar samlarobjekt och omvandling av dess marknadsföringsmöjligheter.

Iannone betonade att plattformen för närvarande inte stöder kryptovalutabetalningar. Men under investerarmötet den 10 mars sa han att eBay “kommer att gå djupare på alla dessa saker, betalningar, reklam, våra fokuskategorier.”

NFTs på eBay

Copy link to section

Iannone sa också att icke-fungibla tokens (NFT) redan stöddes på eBay, medan företaget inte hade gjort något officiellt tillkännagivande om detsamma. Han noterade att eBay 2021 ändrade sina policyer för att tillåta NFT-handel. Han tillade att eBay var en plattform där “folk har något att sälja, och folk har något genom att dyka upp.”

“Så även utan att tillkännage något eller göra något började folk handla med NFT på en plattform,” sa han. “Det påminde mig om många år sedan när folk precis började sälja bilar när vi inte hade en fordonsaffär vid den tidpunkten. Så vi ser samma typ av sak [med NFT].”

Iannone tillade vidare att eBays vision var att bli en plattform där människor kunde handla fysiska och digitala föremål. Som en NFT-marknadsplats kommer eBay att ha en chans att ta en andel av marknaden som har sett en stor tillväxt i adoption.

NFT:er blev mycket populära 2021, och sektorn värderas för närvarande till miljarder dollar. Mer än 23 miljarder USD i handelsvolymer för NFT registrerades 2021, vilket är en betydande ökning från de 100 miljoner USD som registrerades 2021.

Kryptovaluta