Binance stoppar korttjänster för ryska banker som drabbats av sanktioner

Av:
Mar 2, 2022
Listen
  • Vissa ryska användare har klagat på att deras lokala banker avvisats av Binance.
  • Korten tillhör banker som Sberbank som har drabbats av västerländska sanktioner.
  • Binance hade tidigare sagt att de inte ensidigt kommer att frysa ryska användarkonton.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

En del av ryska användare på Binance har uppgett att börsjätten inte längre stöder lokala bankkort. Korten kan inte användas för att sätta in fiat-valuta på börsen eller underlätta köp av digitala tillgångar.

Förra veckan uppmanade Ukrainas vice premiärminister, Mykhailo Fedorov, alla större börser att blockera ryska användare och frysa deras tillgångar på börsen.

Binance påstås stänga av ryska bankkort

Rapporter uppgav att efter att några ryska användare försökte använda sina lokala bankkort på Binance fick de ett varningsmeddelande som sa:

Vänligen informera. Vi stöder för närvarande inte bankkort som utfärdats i ditt land.

Meddelandet lägger också till en positiv kommentar som säger att Binance “jobbade på att göra detta till en möjlighet så snart vi kan.” Telegram- och Twitter-kanalerna hos Binance Ryssland har dock inte utfärdat några meddelanden om borttagandet av dessa lokala kort.

Binances Telegram-administratör har sagt att “från och med nu fungerar Binance normalt.” En talesperson från Binance Ryssland har vidare sagt att detta kan vara någon form av fel och att om Binance gör några ändringar kommer det att informera sina användare.

Andra källor har dock klargjort att Binance tackar nej till vissa kort från banker som drabbats av västerländska sanktioner. Ett av dessa kort tillhör Sberbank, en av de största bankerna i Ryssland. Andra användare har också sagt att kort som utfärdats av Tinkoff inte har påverkats av denna störning. Tinkoff har inte inkluderats i de västerländska sanktionerna.

Börser avslår Ukrainas begäran om att blockera utbyten

En talesperson för Binance talade med CNBC och sa att utbytet inte ensidigt skulle förbjuda användare från utbytet. “Crypto är tänkt att ge större ekonomisk frihet för människor över hela världen. Att ensidigt besluta sig för att förbjuda människors tillgång till deras krypto skulle strida mot anledningen till att krypto existerar.”

Krakens VD, Jesse Powell, svarade också på Fedorovs begäran och sa att frysning och blockering av ryska användares konton skulle kräva ett lagkrav. Coinbase har också sagt att det inte kommer att utfärda ett generellt förbud mot sina ryska användare.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.