Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE STARTAR SNART

KÖP NU

AT&T skickar blandade signaler. Vad ska du göra?

Av:
Mar 8, 2022
Listen
  • AT&T handlas till årets näst lägsta prisnivå på $23,80.
  • Aktiekursen fortsätter att ge blandade signaler trots nyheten om en WarnerMedia-spinoff.
  • Investerare är oroade över grundläggande ledningssvagheter.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

AT&T Inc. (NYSE:T) tillkännagav sin plan att förvärva WarnerMedia genom en spinoff i april i år. Denna nyhet var tänkt att inspirera marknaden eftersom företaget nu skulle börja tjäna extrainkomster från streamingenheten.

Nyheten påverkade dock inte marknaden som förväntat. Ledningens svagheter har varit företagets akilleshäl. För att indikera denna grundläggande svaghet avslöjade AT&T inte sin finansiella plan i ljuset av den föreslagna transaktionen.

Ledningens svagheter återspeglar AT&T:s aktiekurs. Vid en marknadsvärdering av 23,80$ ligger aktiekursen på den näst lägsta nivån förra året. Det är också lite fart på aktiens aktivitet. Aktien är på en fallande trend som investerarna bör följa noga.

AT&T aktiekurs visar blandade signaler

Copy link to section
Source – TradingView

De glidande medelvärdena, RSI- och MACD-analyserna ger blandade signaler. MA 10 och MA 20 har trendat under MA 50 sedan september 2021. Under samma period höll sig MACD under 0.

I januari i år steg MACD över signalen, och startade en hausseartad trend som höll i sig fram till denna vecka då MACD vände tillbaka för att konvergera med signalen på -0,77. RSI vid 38,43 sjönk under RSI SMA 14 vid 40,63. Att kombinera de tre indikatorerna pekar på blandade signaler. Tills en tydlig signal erhålls är domen på AT&T att hålla aktien.

Sammanfattning

Copy link to section

AT&T tillkännagav förvärvet av WarnerMedia i april. Även om det förväntades att upphetsa marknaden, urvattnades nyheten av en ihållande svag ledning. Vi rekommenderar att investerare väntar på en tydlig signal om kursens riktning. Aktien ligger kvar på nuvarande nivå.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10