Dash introducerar en funktion för att skicka pengar via SMS, inget internet behövs

Av:
Mar 10, 2022
Listen
  • Du kan skicka och ta emot pengar i Dash eller USD
  • Du kan även köpa mat och andra produkter via Dash Text
  • Dash fokuserar på att erbjuda ett snabbt, billigt globalt betalningsnätverk

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Dash (DASH/USD) har introducerat Dash Text, en funktion som låter användare skicka Dash genom att sms:a. Inget internet eller smartphone krävs. Du kan skicka, ta emot och kontrollera det tillgängliga saldot i din plånbok via SMS.

Hur man använder Dash Text

Det första steget för att använda tjänsten Dash Text är att skapa en plånbok. Du skickar ett textmeddelande med ordet “START” till numret för din geografiska region. Denna information finns tillgänglig på webbplatsen. Sedan får du ett välkomstmeddelande från Dash Text-systemet och en Dash-adress genereras.

Ta emot medel

Du kan också ta emot krypto på detta sätt. För att göra det skickar du ett meddelande till din landskod med ordet “RECEIVE”. Återigen, koderna finns tillgängliga på hemsidan.

Medel vidarebefordras säkert och enkelt eftersom systemet svarar med Dash-data. För att få pengarna måste du ge avsändaren telefonnumret eller adressen till Dash Text-plånboken.

Skicka pengar

För att skicka krypto behöver du adressen och telefonnummer till din avsedda mottagare. De måste registrera sig med Dash Text också. Du skickar ett textmeddelande med följande format: SÄND + BELOPP + MOTTAGARE. Beloppet måste vara i USD eller Dash, med angivande av den monetära enheten efter beloppet samt mottagarens nummer och adress.

Skicka slutligen “ja” för att bekräfta transaktionen.

Köpa varor

Du kan till och med köpa mat och andra produkter på detta sätt. För att göra det, gå till de handlare som för närvarande accepterar Dash som betalning och fråga din valda handlare om deras KÖP-kod. Ordet KÖP framför en 4-siffrig kod kommer att visas på POS-skärmen.

Skicka nu ett SMS till landskoden med ordet KÖP framför den 4-siffriga koden. Dash kommer att få ett meddelande som visar mängden Dash och dess motsvarighet i USD.

Om Dash

Dash är en blockchain med öppen källkod och kryptovaluta fokuserad på att erbjuda ett snabbt, billigt globalt betalningsnätverk som är decentraliserat till sin natur. Det strävar efter att förbättra Bitcoin (BTC/USD) genom att ge starkare integritet och snabbare transaktioner.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.