Här är anledningen till att USA-noterade aktier upplever ett blodbad

Av:
Mar 19, 2022
Listen
  • USA-noterade kinesiska aktier upplever ett blodbad fortsätter förluster från förra veckan
  • Investerares oro när Ryssland ber om kinesiskt militärt stöd i Ukrainas invasion
  • Nasdaq Golden Dragon China Index sjönk 10%

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

USA-noterade kinesiska aktier fortsatte att uppleva kraftiga försäljningar på måndagen efter en nedgång på 18% förra veckan, eftersom växande oro angående Kinas nära samarbete med Ryssland förvärrade förlusterna på grund av Pekings tillslag mot teknologiska titaner och de hotande utsikterna att avnotera USA- noterade aktier.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Kinesiska företag riskerar att avnoteras i USA

Copy link to section

Securities and Exchange Commission har redan identifierat flera företag som en del av ett regulatoriskt tillslag mot utländska företag som vägrar att avslöja sina konton till amerikanska tillsynsmyndigheter, vilket riskerar kinesiska företag att avnoteras.

Alibaba Group Holding Ltd (NYSE: BABA) Amerikanska depåbevis och JD.com Inc.:s (NYSE: JD) aktier sjönk 5% på förmarknaden, där Pinduoduo Inc. föll med 9% och Baidu tappade 7%. Alibaba hade tappat 27% av sitt värde sedan början av året vid fredagens stängning, vilket är det lägsta som aktierna tappat sedan augusti 2016.

Nedgången i dag kom efter nyheten om att Ryssland har begärt militär hjälp från Kina för sitt anfall i Ukraina. Som ett resultat är handlare oroade över att Pekings eventuella uppsökande räckvidd till Rysslands president Vladimir Putin kan resultera i en global reaktion mot kinesiska företag och möjligen straff. Känslan var lika sårad på grund av den covid-19-inducerade nedstängningen i den norra regionen Jilin och Shenzhen, det stora tekniska navet i söder.

Nasdaq Golden Dragon China Index sjönk med 10%, det högsta på sju år

Copy link to section

På fredagen föll Nasdaq Golden Dragon China Index, som övervakar amerikanska depåbevis utgivna av kinesiska företag, 10% till sin lägsta nivå sedan september 2015. Intressant nog föll indexet för fjärde veckan i rad, den längsta förlustsviten sedan oktober, eftersom förnyade regleringsproblem dök upp.

Investerare i teknikaktier som är prissatta baserat på framtida tillväxtprognoser håller också ett öga på Federal Reserves räntehöjningscykel, som kommer att börja denna vecka med en höjning på 25 punkter.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals idag.

Learn more
Aktier & Fonder Börsen Teknologi