Ad

Storbritannien kommer att avslöja en ny kryptoreglering

Av:
Mar 28, 2022
Listen
  • Den brittiska regeringen är inställd på att införa ett nytt kryptoreglerande ramverk.
  • Detta ramverk kommer att uppmärksamma stablecoins.
  • Ramverket kommer att ge klarhet om regler för kryptovaluta.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Storbritannien förväntas införa en ny uppsättning regler för att reglera kryptovalutasektorn. Reglerna kommer att fokusera på stablecoins. Stablecoins är kryptovalutor som backas upp av andra tillgångar som fiatvaluta, råvaror eller andra mynt.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Storbritannien kommer att lansera ett nytt reglerande system för krypto

Copy link to section

Finansministern i Storbritannien, Rishi Sunak, kommer att tillkännage ett nytt regelverk för den brittiska kryptomarknaden. En CNBC-rapport noterade att regelverket är i sitt slutskede.

CNBC hänvisade till källor som är bekanta med saken som sa att regelverket kunde vara vänligt. Om dessa regler införs skulle det kunna bidra till att skapa en tydlig reglering, vilket har saknats under lång tid. Källorna noterade att finanstjänstemän var öppna för att förstå mer om kryptosektorn, särskilt stablecoins.

CNBC uppgav också att det brittiska finansdepartementet redan var i samråd med några aktörer inom kryptosektorn. Dessa spelare inkluderar Gemini, en av de populära utbytesplattformarna för kryptovaluta. Gemini har ett eget stablecoin, vars värde är knutet till den amerikanska dollarn.

Tether (USDT) är för närvarande det största stabila myntet med över 80 miljarder dollar i cirkulerande utbud. Bolaget har dock varit under granskning av huruvida USDT fullt ut backas upp av USD-reserver. Stablecoins väcker också oro över deras effekter på finansiell stabilitet, med tanke på deras växande popularitet.

Den brittiska kryptosektorn regleras för närvarande av Financial Conduct Authority (FCA). Denna organisation har till uppgift att licensiera företag som verkar i kryptoområdet och skydda kryptoinvesterare.

Europas kryptoregleringar är också på gång

Copy link to section

Europeiska unionen utarbetar också tydliga regler för kryptosektorn. EU planerar att implementera MiCA-regler som ska reglera virtuella tillgångar. Dessa regler kommer att hjälpa till att klargöra hur kryptotillgångar kommer att regleras i EU. EU-lagstiftare kommer också att bestämma vilken institution som har till uppgift att reglera kryptomarknaden.

Det fanns spekulationer om att EU förbjuder proof-of-work kryptovalutor som Bitcoin. Men förra veckan röstade lagstiftarna emot ett sådant förbud. Därför kommer MiCA-reglerna att fortsätta utan förbud mot PoW.

Kryptovaluta